- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (18.03.2016, 14:12)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
ORA PĂMÂNTULUI: România marchează Ora Pământului de pe 19 martie prin stingerea simbolică a luminilor
Patruzeci şi două de oraşe din România au anunţat participarea la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), care va avea loc pe 19 martie, la ora locală 20:30, marcându-l prin stingerea simbolica a luminilor şi alte acţiuni organizate pentru a atrage atenţia asupra problemelor acute de mediu.
Urmărește
3454 afișări
ORA PĂMÂNTULUI: România marchează Ora Pământului de pe 19 martie prin stingerea simbolică a luminilor (Imagine: Shutterstock)
Organizaţia World Wide Fund for Nature România încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, sâmbătă, pe 19 martie, la ora locală 20:30.
În Bucureşti, Ora Pământului va fi marcată printr-o plimbare simbolică pe biciclete, care va începe în momentul stingerii luminilor, la 20:30.
România se va alătura astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă determinare şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Municipalităţile care au confirmat participarea, în mod oficial, până la data de 8 martie sunt: Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tuşnad, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzau, Calafat, Călan, Călăraşi, Cluj-Napoca, Focşani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iaşi, Mediaţ, Miercurea Ciuc, Mizil, Moineşti, Oradea, Panciu, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Reşiţa, Roman, Roţiorii de Vede, Satu Mare, Sighişoara, Slobozia, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Turda, Vaslui.
"Anul acesta mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, «Dăruieşte naturii din energia ta». Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. La nivel de oraşe, provocăm autorităţile şi asociaţiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acţiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toţi cetăţenii preocupaţi de poluare şi de aglomerarea din oraşe.", îndeamnă reprezentaţii organizaţiei pentru conservarea naturii, WWF (World Wide Fund for Nature).
La Adjud, Primăria mobilizează o Caravană a susţinătorilor Earth Hour, cu misiunea de a distribui mesajele campaniei în comunitate; pe 19 martie se va stinge iluminatul clădirilor simbolice din oraş, iar locuitorii se vor întâlni în Parcul municipal, pentru un eveniment unplugged.
La Bistriţa se pregăteşte o proiecţie de film specială, pe baza unei surse de electricitate alimentate de biciclete, un tur ciclist şi un spectacol luminos de acrobaţii pe bicicletă.
La Timişoara, clubul Timişoara Cycle Chic organizează un traseu pe biciclete pe mai multe străzi din oraş.
La Oradea, clubul Rotaract pregăteşte un program artistic în Piaţa Unirii, prin care tinerii vor promova economisirea resurselor.
La Iaşi, Probikeaddiction, ClubuI de Ciclism şi Ecologie IaşiBike şi Iaşi Club de Biciclete organizează un traseu pentru biciclete ce porneşte din faţa Palatului Culturii la orele 18:00 şi durează două ore.
La Bucureşti, WWF-România şi-a unit forţele cu Adevăraţii Veloprieteni şi SkirtBike."Ne dorim ca pe 19 martie să aniversăm Ora Pământului pe biciclete. Pe parcursul unei ore vom consuma energia noastră pentru a pedala pe un traseu bine stabilit prin centrul Bucureştiului. Vom fi astfel mai sănătoşi, vom fi mult mai fericiţi alături de oameni frumoşi care îşi doresc, ca noi, să trăiască pe un Pământ mai curat şi mai sănătos pentru ei şi copiii lor", declară Mihai Deneş de la Adevăraţii Veloprieteni.
"Prin participarea la Earth Hour ne dorim să contribuim cu o «cărămidă» la bazele unui stil de viaţă sănătos şi prietenos cu mediul. Promovarea acestor valori se face din sânul familiei, iar femeia este un puternic factor pozitiv", spune Simona Botner din partea Skirtbike.
"Sub mesajul simplu «De Ora Pământului pedalăm pentru un oraş curat şi prietenos cu biciliştii», ne întâlnim pe 19 martie, la 19:30, la «rondul fără nume», punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Naţiunilor Unite, căruia vrem să îi dăm identitatea „Rondul bibicliştilor” inclusiv în acte, considerând că bicicliştii merită mai multe repere în Capitală. Ne organizăm şi la ora 20:30 plecăm să biciclim timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor.", spun organizatorii într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Lista completă a evenimentelor din toată ţara se regăseşte pe website-ul campaniei, www.ora-pamantului.ro si va fi actualizată inclusiv până sâmbătă, 19 martie.
Campania Earth Hour 2016 este realizată cu sprijinul: Adevăraţii Veloprieteni, Skirtbike, Hai cu bicla şi Autoritatea Naţională pentru Turism.
Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.
Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum pot fi determinaţi oamenii să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice. Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Evenimentul a apărut pe 31 martie 2007, la Sydney, când două milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră.
În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. În 2010, 4.500 de oraşe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.
Citeşte şi: ORA PĂMÂNTULUI: Guvernul stinge lumina la Palatul Victoria.Şi Casa Poporului va fi lăsată în întuneric timp de o oră
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe