- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.01.2016, 12:25)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oraşele europene conduc în TOPUL celor mai bune oraşe în care să locuieşti - ZF - GALERIE FOTO
Europa conduce detaşat topul celor mai bune oraşe în care să locuieşti, din top 25, 15 fiind pe ”bătrânul continent”, conform unui studiu Monocle, citat de ZF.
Urmărește
10614 afișări
Oraşele europene conduc în TOPUL celor mai bune oraşe în care să locuieşti - ZF - GALERIE FOTO
Pentru realizarea topului s-au luat în considerare câteva criterii pentru catalogarea oraşelor. Printre acestea se numără şi preţul mediu al unui prânz, preţul unei cafele, cât te costă să închiriezi o garsonieră şi câte obiective turistice există în oraş.
Viena, oraşul unde abonamentul anual la metrou costă un euro pe zi, oferă o multitudine de posibilităţi de relaxare, precum cafenele, baruri, cluburi de noapte sau magazine cu haine de lux. O masă de prânz costă, în medie, 15 euro, notează Monocle. Turiştii pot închiria o garsonieră cu 1.150 de euro. Printre atracţiile turistice din Viena se numără peste 100 de muzee, 144 de cinematografe şi 161 de galerii de artă. Preţul mediu al unei cafele este de 3,70 de euro, iar al unui pahar de vin oscilează între 3 şi 5 euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Dacă vrei să iei prânzul în Berlin, trebuie să scoţi din buzunar în jur de 20 de euro, iar dacă ai nevoie doar de o cafea, trebuie să plăteşti doar 2 euro. Oraşul le oferă turiştilor posibilitatea să închirieze o garsonieră cu 530 de euro pe lună.
Stockholm, unul dintre cele mai aglomerate oraşe europene, găzduieşte aproape un milioan de locuitori. Aici oamenii pot să închirieze o garsonieră cu 620 de euro pe lună, preţurile oscilând în funcţie de zonă. O cafea costă 3,50 de euro, iar o masă la restaurant doar 12 euro. Costul unui abonament la transportul public este de 85 de euro pe lună.
Preţul unei mese la restaurant în Helsinki este de 13 euro, iar un pahar de vin sau o cafea costă între 2 şi 10 euro. Oraşul găzduieşte 65 de muzee, 33 de cinematografe şi 90 de galerii de artă.
München este oraşul în care poţi închiria o garsonieră cu 900 de euro pe lună şi poţi bea o cafea cu 3,50 de euro. München găzduieşte aproape 4 milioane de locuitori, 178 de muzee, 32 de cinematografe şi 81 de galerii de artă.
În top, dintre oraşele europene mai sunt menţionate: Zürich, Copenhaga, Paris, Madrid, Lisabona, Amsterdam, Hamburg, Geneva, Oslo, Barcelona.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online