- Home
- Life-Inedit
- (30.10.2014, 12:37)
- Adrian Robu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
”Oraşul morţilor”: Povestea cartierului în care locuiesc sute de mii de oameni - VIDEO, FOTO
Este greu să ne imaginăm o locuinţă mai sinistră decât cele pe care le întâlnim în el-Arafa. Întins pe o suprafaţă de câţiva kilometri, la periferia capitalei egiptene, ”Oraşul morţilor” este un vechi cimitir islamic ce serveşte drept adăpost câtorva sute de mii de oameni.
Urmărește
5491 afișări
”Oraşul morţilor”: Povestea cartierului în care locuiesc sute de mii de oameni
Mormintele din el-Arafa, cimitir ce datează din secolul al şaptelea, nu sunt ca cele cu care suntem obişnuiţi. Criptele sunt adăpostite de multe ori de camere împodobite, în construcţii ce seamănă cu mici căsuţe, unele având şi grădină. Comunitatea celor care locuiesc aici are electricitate, apă curentă, un cabinet medical şi un oficiu poştal, potrivit huffingtonpost.com.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Locuitorii, de toate vârstele, trăiesc, muncesc şi se joacă printre morminte.
Mulţi dintre cei care locuiesc aici se consideră norocoşi, date fiind evenimentele care au loc în Cairo. În plus, capitala Egiptului se confruntă cu lipsa unor spaţii adecvate pentru locuit în condiţiile creşterii demografice, devenind neatractivă pentru cei suficient de săraci pentru a accepta adăpostul din el-Arafa.
Mulţi au ajuns aici din cauza transformărilor urbane petrecute în Cairo începând cu anii `50 ai epocii Nasser, în timp ce alţii au venit din zonele rurale.
Cutremurul care a afectat oraşul Cairo în 1992 a determinat un număr important de egipteni să îşi caute adăpost în cavourile familiilor, îngroşând numărul celor deja stabiliţi în Oraşul Morţilor.
Desigur, perspectiva împărţirii spaţiului cu un mort nu este simplă. În timp ce unii locuitori din el-Arafa apreciază că se află în apropierea strămoşilor (un reflex egiptean al respectului faţă de morţi), alţii admit că pot fi trataţi ca paria de cei din afara cartierului.
Toţi se confruntă cu greutăţi aici, în condiţiile în care criminalitatea este în creştere pe fondul unei slabe prezenţe a poliţiei. În acest context, decorul funerar este înşelător. O mamă care îşi creşte aici cei trei copii pune degetul pe rană: “Nu mă tem de cei morţi, ci de cei vii”.
Citeşte şi:
Cum arată o zi din viaţa Papei Francisc: "Muncesc, mă odihnesc, vorbesc cu oamenii" - VIDEO
Citeşte şi:
Tur aviatic în Coreea de Nord: Imagini din ţara lui Kim Jong-un filmate din avion - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe