Origine neobişnuită descoperită pentru asteroidul care a ucis dinozaurii - studiu

Oamenii de ştiinţă au descoperit noi dovezi conform cărora roca ce s-a izbit de Pământ şi a pus capăt erei dinozaurilor aparţinea unei familii de asteroizi care s-au format iniţial dincolo de orbita lui Jupiter şi care lovesc rar Pământul.

Urmărește
525 afișări
Imaginea articolului Origine neobişnuită descoperită pentru asteroidul care a ucis dinozaurii - studiu

Origine neobişnuită descoperită pentru asteroidul care a ucis dinozaurii - studiu

Impactul de la Chicxulub, Mexic, din zilele noastre, de acum 66 de milioane de ani, marchează graniţa dintre era Cretacică şi cea Paleogenă şi coincide cu extincţia în masă a dinozaurilor nonaivi, potrivit studiului citat de News Nation.

Un nou studiu din „Science”, o revistă publicată de American Association for the Advancement of Science, măsoară izotopii din depozitele de impact şi a constatat că impactorul Chicxulub a fost un asteroid format în sistemul solar exterior. Acesta avea o lăţime de aproximativ 6 mile.

A existat o dispută îndelungată cu privire la faptul dacă impactorul a fost o cometă sau un asteroid, dar noile cercetări arată că semnătura sa corespunde compoziţiei unui grup de roci numite asteroizi carbonacei.

Cercetătorii au prelevat, de asemenea, probe de la alte cinci impacturi care au avut loc în urmă cu 36 milioane sau 470 milioane de ani. Aceste cinci alte stricturi de impact au semnături izotopice care corespund mai mult unui alt tip de asteroid care se formează mai aproape de soare, numit asteroid silicios.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici