OSCAR 2011: Meniul vedetelor - Paella "Black Swan" şi friptură "The King's Speech"

Paella pentru actriţa vegetariană Natalie Portman ("Lebăda neagră/ Black Swan") şi peşte pentru Colin Firth ("Discursul regelui/ The King's Speech") se numără printre felurile de mâncare din meniul petrecerii ce are loc după gala premiilor Academiei de film americane, informează AFP.

Urmărește
104 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2011: Meniul vedetelor -  Paella "Black Swan" şi friptură "The King's Speech"

OSCAR 2011: Meniul vedetelor - Paella "Black Swan" şi friptură "The King's Speech" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vedetele prezente la gala de decernare a premiilor Oscar, duminică seară, vor merge apoi la Balul Guvernatorilor/ Governors Ball, unde vor fi primiţi cu meniuri speciale, gătite de bucătarul-şef de origine austriacă Wolfgang Puck, care de 17 ani serveşte vedetele după cea mai importantă seară de la Hollywood.

Echipa celor care se ocupă cu gătitul delicateselor este formată din nu mai puţin de 11 bucătari, 30 de asistenţi de bucătar, cărora li se alătură 250 de angajaţi în bucătărie şi 600 de chelneri. În total, la un astfel de dineu vin aproximativ 1.600 de persoane.

"Ne-a luat aproximativ o lună să stabilim meniul, după care l-am trimis spre aprobare consiliului guvernatorilor, pentru a putea, după aceea, să ne organizăm", a declarat bucătarul-şef pentru AFP.

Tema serii va fi, evident, industria cinematografică. Din gustări nu vor lipsi statuetele Oscar din ciocolată şi tartinele cu caviar sau somon afumat - tot în forma celebrelor trofee. În fiecare an, bucătarul-şef dedică meniul actorilor sau filmeler principale.

"Anul acesta omagiez filmul «Discursul regelui» iar felul de mâncare este o combinaţie de sole la grătar cu o garnitură de fenicul, măsline, fasole verde, roşii, lămâie, oţet de Jerez şi ulei de măsline", a spus acesta. Sole este peştele preferat al lui Colin Firth, nominalizat la categoria "cel mai bun actor", pentru rolul din "Discursul regelui".

Wolfgang Puck, care conduce, de altfel, un imperiu al restaurantelor în Statele Unite ale Americii, a creat şi o "paella «Black Swan»" - un risotto cu legume, sos de şofran, vin alb şi pătrunjel, pentru actriţa Natalie Portman, care este vegetariană.

Dacă bucătarul declară că a cheltuit 25.000 de dolari pentru 11 kilograme de trufe şi mii de dolari pentru a importa jambon crud din Spania, nici costul unei asemenea cine nu este mai prejos: 750 de dolari de persoană. Această sumă este plătită, în mare parte, de către studiourile de film ale căror producţii au fost nominalizate.

Gala premiilor Oscar are loc duminică seară la Kodak Theatre din Beverly Hills, iar Balul Guvernatorilor se ţine imediat după ceremonia de decernare, la ultimul etaj al Hollywood & Highland Center.

Organizarea acestui eveniment durează şase luni şi este nevoie de o armată de oameni pentru a pregăti sala, mâncarea şi aranjamentele florale. Rezervat nominalizaţilor, prezentatorilor şi gazdelor ceremoniei, Balul Guvernatorilor nu este însă singura petrecere ce are loc după gală. Unii invitaţi stau doar o oră la bal şi merg apoi la petrecerile organizate de Vanity Fair, Elton John şi respectiv Madonna şi Demi Moore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici