- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (27.02.2012, 09:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OSCAR 2012: Oscar în premieră pentru un film non-anglo-saxon şi pentru un actor francez
"The Artist" a devenit primul film non-anglo-saxon recompensat cu Oscar, iar protagonistul peliculei, Jean Dujardin, primul actor francez care câştigă un premiu al Academiei americane pentru interpretare masculină, la gala care a avut loc duminică, la Los Angeles.
Urmărește
1174 afișări
Michel Hazanavicius, Berenice Bejo, Thomas Langmann (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"The Artist", de Michel Hazanavicius, a obţinut cinci statuete Oscar, duminică seară, la cea de-a 84-a gală de decernare a premiilor Academiei americane, un succes fără precedent pentru un film francez.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
Producătorul Thomas Langmann a devenit primul francez recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film. Înaintea sa, au mai fost nominalizaţi la râvnitul trofeu producătorii lungmetrajului "Pianistul" - Roman Polanski, Alain Sarde şi Robert Benmussa -, însă pelicula, coproducţie franceză, nu a obţinut Oscarul pentru cel mai bun film.
În schimb, Roman Polanski a fost primul cineast francez premiat cu Oscarul pentru regie, pentru "Pianistul" (2002), iar Michel Hazanavicius a devenit cel de-al doilea, duminică seară.
Hazanavicius s-a declarat "cel mai fericit regizor din lume" când şi-a primit trofeul, iar când a urcat din nou pe scenă, alături de echipa filmului "The Artist", la finalul galei, i-a mulţumit de trei ori succesiv regizorului şi scenaristului Billy Wilder.
"The Artist" a devenit cel de-al doilea film mut premiat cu Oscar din istoria acestor trofee, după "Wings", prima peliculă recompensată cu celebra statuetă. Se întâmpla în 1929, la cea dintâi ediţie a premiilor Oscar, de care Jean Dujardin a amintit duminică, spunând: "Biletele costau 5 euro şi totul dura 15 minute. Vremurile s-au schimbat".
Dujardin şi-a primit statueta pentru cel mai bun actor în rol principal cu mult entuziasm, strigând în engleză şi franceză: "Este grozav!", "Da!", "Victorie!". "Iubesc ţara voastră", a mai spus actorul.
Oscarul pentru interpretare masculină, fie în rol principal, fie secundar, nu a mai revenit până duminică niciunui actor francez, în schimb au fost premiate de Academia americană actriţele franceze Claudette Colbert ("S-a întâmplat într-o noapte", 1934) şi Simone Signoret ("Room at the Top", 1959), pentru rol principal, şi Juliette Binoche ("Pacientul englez", 1996), pentru rol secundar. Însă Marion Cotillard este singura actriţă recompensată cu Oscar pentru un rol în limba franceză - cel al lui Edith Piaf, în "La Vie en Rose" (2007).
"The Artist" a mai primit, duminică, premiul pentru cea mai bună coloană sonoră şi cele mai bune costume.
Pelicula, turnată în alb-negru, spune povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor şi care se îndrăgosteşte de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Bérénice Bejo). O coproducţie Franţa/ Belgia, "The Artist" aduce un omagiu filmelor mute hollywoodiene.
Sezonul marilor premii cinematografice, încheiat cu decernarea premiilor Oscar, a fost dominat de "The Artist", care a primit, printre altele, un premiu pentru interpretare la Festivalul de la Cannes din 2011 (Jean Dujardin), trei Globuri de Aur, şapte BAFTA, un Goya, numeroase trofee decernate de asociaţiile de profesionişti din domeniu, şase premii César şi patru Independent Spirit Awards.
(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro).
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban