OSCAR 2013: Cineaştii şi actorii nominalizaţi, încântaţi de performanţele lor. Care au fost reacţiile acestora la aflarea nominalizărilor

Actorii, regizorii, scenariştii şi producătorii filmelor nominalizate la cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar, ce vor fi decernate pe 24 februarie, la Los Angeles, s-au declarat încântaţi de performanţele lor şi au mulţumit membrilor cu drept de vot din Academia de film americană.

Urmărește
2261 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2013: Cineaştii şi actorii nominalizaţi, încântaţi de performanţele lor. Care au fost reacţiile acestora la aflarea nominalizărilor

Anne Hathaway (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizări la premiile Oscar - 12 - şi este urmat în acest top al producţiilor cu cele mai multe selecţii de filmul "Life of Pi", cu 11 nominalizări. Filmele "Silver Linings Playbook" şi "Les Misérables" au primit câte opt nominalizări.

"Lincoln"

Producătorii filmului "Lincoln" au fost încântaţi de performanţa peliculei lor, informează screendaily.com. "Suntem încântaţi şi uluiţi de cele 12 nominalizări primite", au declarat Steven Spielberg şi Kathleen Kennedy. "Este un tribut adus muncii depuse de toţi aceia care ni s-au alăturat în ultimii 12 ani cât a durat această călătorie pe care am făcut-o pentru a-l aduce pe Lincoln pe marele ecran. Mulţumim membrilor Academiei care i-au onorat prin nominalizările ei pe atât de mulţi dintre noi".

"Sunt încântată dincolo de orice cuvinte", a declarat actriţa Sally Field, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar. "Să fiu inclusă în acest grup uimitor de talente extraordinare reprezintă deja o mare onoare. În numele tuturor celor al căror talent a fost recunoscut de Academie, sunt recunoscătoare membrilor acesteia, copleşită, şi nici acum nu îmi vine să cred că am primit acest rol".

"Mă simt onorat să fiu nominalizat în compania unor scenarişti şi cineaşti a căror muncă o admir", a declarat Tony Kushner, scenaristul filmului "Lincoln". "Le sunt recunoscător lui Steven şi Kathy, lui Daniel, Sally, Tommy Lee şi tuturor actorilor din distribuţie, lui Rick, Joanna, Janusz, Mike şi John şi tuturor acelora care au făcut posibilă lansarea filmului «Lincoln». Sunt copleşit de reacţia Academiei faţă de acest film".

"Life Of Pi"

"Life Of Pi" a devenit filmul regizat de Ang Lee care a primit cele mai multe nominalizări la Oscar din întreaga carieră a cineastului taiwanez. "Sunt profund onorat şi, sincer, chiar copleşit de nominalizările primite de «Life of Pi»", a declarat Ang Lee. "Atât de mulţi oameni talentaţi au dat tot ce au avut mai bun în acest film, atât în faţa camerei de filmat, cât şi în spatele ei, şi, văzându-i acum primind această recunoaştere a talentului lor, le sunt profund recunoscător".

David Magee, scenaristul filmului "Life of Pi", nominalizat la categoria "cel mai bun scenariu adaptat", a declarat: "Sunt onorat că Academia de film americană m-a inclus în acest an în rândul nominalizaţilor pentru scenariul adaptat al filmului «Life of Pi». 2012 este, după părerea mea, unul dintre cei mai buni ani din istoria recentă a cinematografiei şi sunt foarte fericit că fac parte din această listă de scenarişti apreciaţi".

"Argo"

"Argo", produs de Warner Bros. şi Smokehouse Pictures, despre o falsă echipă de producţie de la Hollywood trimisă la Teheran pentru a-i salva pe diplomaţii americani rămaşi captivi în capitala Iranului, în timpul Revoluţiei iraniene, a fost nominalizat la şapte premii Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film". Nominalizarea la această categorie reprezintă o premieră pentru actorul şi regizorul Ben Affleck şi pentru producătorul George Clooney.

Într-o declaraţie comună, Affleck şi Clooney au spus: "Mulţumim Academiei pentru faptul că a recunoscut valoarea filmului «Argo» şi că a făcut acest lucru într-o astfel de manieră extraordinară. Este un tribut adus fiecărui om care a lucrat la acest film. Suntem onoraţi că am făcut un film care spune povestea acestor eroi mai puţin cunoscuţi şi este extraordinar că munca noastră a primit o astfel de recunoaştere".

Alexandre Desplat, compozitorul coloanei sonore a filmului "Argo", a declarat: "Am simţit suspansul în această dimineaţă, aşteptând nominalizările la Oscar, şi era ca şi cum muzica filmului răsuna încă în mintea mea. E o mare onoare să fii nominalizat. Vreau să îi mulţumesc lui Ben Affleck pentru faptul că mi-a oferit un film atât de minunat atunci când am compus muzica pentru «Argo». A fost un film care m-a inspirat foarte mult. A minunat să colaborez din nou şi cu George Clooney".

Aceasta este cea de-a cincea nominalizare la Oscar a compozitorului Alexander Desplat. El a compus muzica şi pentru "Zero Dark Thirty", care, ca şi "Argo", a fost nominalizat la categoria cel mai bun film. Anul trecut, Desplat a compus coloanele sonore pentru trei dintre cele nouă pelicule nominalizate la categoria cel mai bun film.

"Silver Linings Playbook"

Comedia romantică cu accente dramatice "Silver Linings Playbook", regizată de David O. Russell, a primit şapte nominalizări, inclusiv la categoria cel mai bun film.

"Sunt mai mult decât recunoscător", a declarat Russell. "În special pentru actorii noştri, pentru povestea noastră şi pentru toţi cei care au avut legătură cu filmul nostru. Sunt profund recunoscător. Acest film a avut nevoie de cinci ani pentru a fi făcut şi cu toţii ne simţim binecuvântaţi că l-am făcut".

Jennifer Lawrence, nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă, a spus: "Sunt onorată şi recunoscătoare pentru această nominalizare, pentru faptul că mă aflu în compania unor actriţe atât de talentate. Am avut şansa extraordinară să lucrez cu David O. Russell şi sunt încântată pentru colegii mei de distribuţie Bradley Cooper, Robert De Niro şi Jacki Weaver, care sunt cu toţii nişte actori uimitor de buni".

Jacki Weaver, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar, a declarat: "Sunt complet extaziată după ce am primit vestea nominalizării. Să fii de două ori nominalizat e ceva incredibil şi e minunat să fac parte din acest film minunat şi din această echipă extraordinară. Sunt foarte fericită pentru David O. Russell".

"Să faci parte dintr-un grup de actori care au avut performanţe incredibile în acest an şi dintr-un film care a primit recunoaşterea din partea Academiei de film americane într-o astfel de manieră, cu nominalizări pentru Bob, Jen, Jacki şi David, m-au făcut să trăiesc un moment pe care îl voi preţui pentru totdeauna şi pe care nu-l voi uita niciodată", a declarat Bradley Cooper, nominalizat la categoria cel mai bun actor.

"Les Misérables"

"Ce an minunat pentru cinema, cu nouă filme atât de diverse care au fost nominalizate la cele mai înalte premii decernate de industra cinematografică", a declarat Tom Hooper, regizorul musicalului "Les Misérables". "Sunt atât de mândru că «Les Misérables» li s-a alăturat şi că Academia a remarcat eforturile magnifice depuse de Hugh Jackman, Anne Hathaway, compozitorii şi experţii din echipa de producţie".

Hugh Jackman, nominalizat la categoria cel mai bun actor, a declarat: "Nu intenţionam să urmăresc conferinţa de presă prin care erau anunţate nominalizările, dar, când m-am urcat în maşină în această dimineaţă pentru a merge la muncă, şoferul urmărea acel streaming online. E extraordinar şi puţin suprarealist. A fost un an strălucit, definit printr-o listă eclectică de filme ce au fost produse de cineaşti incredibil de talentaţi şi de curajoşi. Este o onoare pentru mine să fiu menţionat alături de ceilalţi nominalizaţi la categoria cel mai bun actor. În calitate de prezentator al galei de decernare a premiilor Oscar, am văzut multe faţete ale show-ului, dar să fiu nominalizat la aceste premii a reprezentat pentru mine ceva la care nu visasem niciodată că va fi posibil".

"Zero Dark Thirty"

Filmul "Zero Dark Thirty" a primit cinci nominalizări la Oscar. Scenaristul şi producătorul Mark Boal a spus: "Mulţumesc Academiei pentru aceste nominalizări incredibile. Mulţumesc scenariştilor care m-au onorat în fiecare zi cu generozitatea lor şi Academiei pentru nominalizarea la categoria cel mai bun film. Niciunul dintre noi nu am fi fost însă nominalizaţi astăzi fără geniul şi talentul remarcabil al lui Kathryn Bigelow şi pentru acest fapt îi suntem cu toţii recunoscători pentru totdeauna".

Jessica Chastain, nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă, se afla la bordul unui avion care zbura spre Los Angeles, în momentul în care a auzit că a primit cea de-a doua ei nominalizare la Oscar, pentru rolul din "Zero Dark Thirty". "Mi-am dorit să fiu actriţă încă de la vârsta de şapte ani. În ultimii doi ani, filmele în care am jucat au avut mare succes de casă şi am fost nominalizată de două ori la Oscar. E un vis devenit realitate", a declarat actriţa americană.

"Django Unchained"

Quentin Tarantino nu a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun regizor cu "Django Unchained", însă pelicula sa a primit cinci nominalizări, inclusiv la categoriile "cel mai bun film" şi "cel mai bun scenariu original". "E un sentiment minunat. M-am trezit, am coborât la parter, mi-am verificat e-mail-ul şi am citit vestea minunată", a decarat Reggie Hudlin, producătorul acestui lungmetraj.

"Flight"

"Flight", o dramă produsă de Paramount, regizată de Robert Zemeckis şi cu o distribuţie din care au făcut parte Denzel Washington, Kelly Reilly, Don Cheadle şi John Goodman, a avut nevoie de aproape 12 ani pentru a fi produsă, potrivit declaraţiilor lui John Gatins, nominalizat la Oscar la categoria cel mai bun scenariu original.

Denzel Washington a primit cea de-a şasea lui nominalizare la premiile decernate de Academia americană pentru rolul din acest film. "Rolul din «Flight» a fost unul dintre cele mai pline de provocare din cariera mea şi este o onoare să colaborez cu Robert Zemeckis", a declarat Denzel Washington.

"Beasts of the Southern Wild"

Benh Zeitlin, regizor şi coscenarist al "Beasts of the Southern Wild", nominalizat la Oscar la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film", a declarat: "Am simţit ca şi cum casa s-ar fi prăbuşit pe Yellow Brick Road şi totul a devenit dintr-o dată plin de culoare. Sunt mândru pentru Quvenzhané şi pentru Lucy şi pentru toţi actorii din filmul meu. Vreau să mulţumesc Academiei pentru că au votat un film făcut la o distanţă atât de mare de Hollywood. Cred că acest lucru reprezintă un lucru minunat pentru cinematografia independentă şi pentru libertatea creativă de pretutindeni".

Quvenzhané Wallis, nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă cu acest rol, a declarat: "Toţi cei care au făcut filmul «Beasts of the Southern Wild» sunt foarte bucuroşi. Transmit mulţumiri tuturor membrilor Academiei din partea mea, a mamei mele şi a tatălui meu. Sunt bucuroasă pentru Benh şi Lucy şi pentru toţi colegii din Louisiana. Vreau să le mulţumesc familiei, prietenilor şi fanilor mei".

"Sunt onorată şi fericită să fiu nominalizată alături de scenarişti atât de talentaţi precum Tony Kushner, David Magee, David O. Russell şi Chris Terrio", a declarat Lucy Alibar, scenarista filmului. "Benh Zeitlin este cel mai bun prieten al meu şi un ideal partener de scris. E minunat că Academia a nominalizat acest film la atât de multe categorii, iar călătoria noastră împreună va continua. E o zi minunată şi sunt profund recunoscătoare".

"The Master"

Pentru rolul din "The Master", Amy Adams a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol secundar. "E o onoare atât de mare să fiu nominalizată de Academie. Colaborarea cu Paul Thomas Anderson a fost o şansă unică şi minunată, pentru care sunt profund recunoscătoare. Îi felicit pe ceilalţi nominalizaţi, dar mai ales pe colegii mei Philip Seymour Hoffman şi Joaquin Phoenix", a declarat actriţa americană.

"Moonrise Kingdom"

Roman Coppola, nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun scenariu original pentru "Moonrise Kingdom", a declarat: "Eram în maşină, cu familia, atunci când am auzit vestea - toată lumea a fost extrem de încântată! E o onoare să fii nominalizat printre cineaşti şi scenarişti atât de talentaţi".

"Amour" şi contingentul filmelor străine

"Amour", lungmetrajul regizat de austriacul Michael Haneke, a fost nominalizat la cinci categorii - cel mai bun film, cel mai bun film străin, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original şi cea mai bună actriţă în rol principal.

"Sunt foarte fericit şi recunoscător pentru nominalizările la Oscar pe care filmul «Amour» le-a primit astăzi şi pentru că membrii Academiei au apreciat atât de mult filmul meu", a declarat Michael Haneke. "E minunat atunci când descoperi că un film este apreciat atât de public, cât şi de critici".

Emmanuelle Riva, nominalizată la categoria cea mai bună actriţă în rol principal pentru prestaţia din "Amour", a declarat: "Sunt cu adevărat fericită, emoţionată şi onorată să fiu nominalizată la Oscar cu rolul Anne din «Amour» de Michael Haneke. Pentru mine, acesta este un cadou uriaş, la vârsta mea, să fiu aleasă de colegii şi colegele mele, pentru ceea ce fac eu ca actriţă. Nu m-am gândit niciodată, în toţi aceşti ani în care am lucrat în Europa, în Franţa, că într-o bună zi numele meu va trece Oceanul Atlantic, în Statele Unite, iar eu voi fi nominalizată la Oscar. Pentru mine, e ceva suprarealist".

Nikolak Arcel, regizorul dramei de epocă daneze "A Royal Affair", a sărbătorit cu actriţa principală, Alicia Vikander, atunci când a auzit vestea despre nominalizarea peliculei sale la Oscarul pentru cel mai bun film străin. "Mă simt fantastic. Nu cred că am fost vreodată mai fericit. Probabil pentru că eram foarte agitat înainte de anunţarea nominalizărilor".

Kim Nguyen, regizorul filmului "War Witch", a vorbit despre nominalizarea acestui lungmetraj canadian la Oscarul pentru cel mai bun film străin: "Acest film a reprezentat o călătorie uimitoare de 10 ani şi mă simt onorat să fac parte dintr-o listă de cineaşti uimitor de talentaţi din lumea întreagă. Mulţumesc membrilor Academiei pentru că au votat pentru acest film. Pentru mine, nominalizarea la Oscar este un mare privilegiu şi o mare onoare".

Documentare

Dror Moreh a regizat "The Gatekeepers", nominalizat la categoria cel mai bun documentar: "Realizarea acestui film a fost o călătorie incredibilă îşi împart această nominalizare cu întreaga echipă de producţie şi cu Sony Pictures Classics. Să poţi să împărtăşeşti publicului din lumea întreagă documente ale Shin Bet ce nu au fost prezentate niciodată reprezintă o mare onoare, egalată doar de o nominalizare la Oscar. Mulţumesc Academiei că a inclus filmul meu printre celelalte documentare remarcabile ce au fost nominalizate la Oscar".

Documentarul "Searching For Sugar Man", regizat de Malik Bendjelloul, a fost şi el nominalizat. "O onoare aproape suprarealistă m-a cuprins atunci când am înţeles că «Searching For Sugar Man» a fost nominalizat la Oscar", a spus Bendjelloul. "Fiind suedez, Oscarul reprezintă pentru mine un fel de fantezie îndepărtată pe care o auzi în copilărie - e ceva la care îndrăzneşti să te gândeşti doar când visezi. Mulţumesc Academiei, celor de la Sony Pictures Classics şi tuturor acelora ale căror eforturi şi a căror pasiune au făcut ca această nominalizare să fie posibilă".

Animaţie

Rich Moore, regizorul filmului "Wreck-It Ralph", nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie, a declarat: "E nemaipomenit. M-am trezit la 05.00 dimineaţa, am deschis televizorul şi parcă mă uitam la un show de televiziune. Apoi ei au pronunţat numele meu şi pe cel al filmului pe care l-am regizat. M-a lovit puternic, eram extrem de bucuros dar şi puţin cam şocat. Sunt foarte mândru de acest film şi de toată echipa care a lucrat la el".

Unul dintre vechii lui prieteni, Mark Andrews, a fost şi el nominalizat la Oscar, cu pelicula de animaţie "Brave". "Sunt onorat de nominalizarea primită de la Academia de film americană. «Brave» a fost o aventură încă de la început - de la căutarea locurilor potrivite pentru filmările din Scoţia, întreaga echipă s-a îmbarcat într-o călătorie care ne-a inspirat pe toţii şi ne-a schimbat destinele. Mulţumesc Academiei în numele tuturor angajaţilor de la studiourile Pixar".

"«Frankenweenie» este un film foarte personal pentru mine", a declarat Tim Burton, regizorul filmului, care a fost produs pe baza unui scurtmetraj lansat în urmă cu mulţi ani. "Ideea de a face un lungmetraj a fost în mintea mea de mulţi ani. Tehnica stop-motion a fost metoda perfectă pentru acest proiect. Am lucrat cu artişti incredibil de buni: experţi în animaţie, echipa de filmare, scenografi, păpuşari şi cu toţii au contribuit la realizarea acestui film, cadru după cadru. Sunt onorat că Academia a recunoscut valoarea acestui film şi că l-a inclus printre filmele nominalizate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici