OSCAR 2017: Palmares, absenţe, spectacol, mesaje şi un autobuz cu turişti invitaţi la o baie de vedete/ LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar, prezentată de Jimmy Kimmel, s-a desfăşurat la Dolby Theatre din Los Angeles, a fost transmisă în direct de postul american ABC şi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Urmărește
1989 afișări
Imaginea articolului OSCAR 2017:  Palmares, absenţe, spectacol, mesaje şi un autobuz cu turişti invitaţi la o baie de vedete/ LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

OSCAR 2017: Palmares, absenţe, spectacol, mesaje şi un autobuz cu turişti invitaţi la o baie de vedete

Principalii câştigători ai premiilor Oscar, ediţia 2017, sunt:

Cel mai bun film: "Moonlight" (regia Barry Jenkins)

Cel mai bun regizor: Damien Chazelle, ("La La Land");

Cel mai bun actor în rol principal: Casey Affleck ("Manchester By The Sea");

Cea mai bună actriţă în rol principal: Emma Stone ("La La Land");

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Moonlight");

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis ("Fences");

Cel mai bun film străin: "The Salesman" (Iran, regia Asghar Farhadi);

Cea mai bună imagine: Linus Sandgren ("La La Land");

Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz ("La La Land");

Cel mai bun scenariu original: Kenneth Lonergan ("Manchester by the Sea");

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Zootopia" (Walt Disney Pictures);

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Piper" (regia Alan Barillaro);

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Sing" (regia Kristóf Deák);

Cel mai bun lungmetraj documentar: "O.J.: Made in America" (regia Ezra Edelman);

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "The White Helmets" (regia Orlando von Einsiedel).

Ceremonia din acest an a fost împănată de aluzii, mai mult sau mai puţin transparente, la adresa preşedintelui Donald Trump. Tonul acestora a fost dat, încă de la începutul serii, de Jimmy Kimmel, prezentatorul galei:

"Îi mulţumesc preşedintelui Trump pentru că, fără el, ceremonia Oscar de anul trecut părea să fie rasistă. "

"Mă bucur că cei de la Securitatea Naţională i-au permis lui Isabelle Huppert să intre în ţară."

Regizorul iranian Asghar Farhadi (Oscar pentru Cel mai bun film străin) nu a participat la ceremonie în semn de protest faţă de măsurile anti-imigraţie ale preşedintelui Trump. Cu două zile înainte de decernarea premiilor, Farhadi a spus, într-un comunicat:

"Dacă vom câştiga, vom dedica trofeul tuturor celor care preţuiesc unitatea şi compasiunea, care respectă libertatea de expresie şi demnitatea umană, valori a căror apărare a devenit mai necesară ca oricând. "

"Au trecut deja câteva ore de spectacol şi Donald Trump nu a scris încă nimic despre noi pe Twitter. " – Jimmy Kimmel

La ediţia din acest an, organizatorii au adăugat un ingredient unic: un grup de turişti de toate naţiile şi etniile aflat la Hollywood a fost invitat în sală, pentru câteva minute – oamenii, emoţionaţi, au dat mâna şi şi-au făcut selfie-uri cu vedetele preferate.

Premiile Oscar au cea mai îndelungată tradiţie între premiile acordate în industria de divertisment.

Premiile echivalente Oscarurilor în celelalte industrii de divertisment americane sunt: Grammy Awards (muzică), Emmy Awards (televiziune) şi Tony Awards (teatru).

Premiile Oscar sunt decernate, începând din 1929, la Los Angeles, de Academy of Motion Picture Arts and Sciences – AMPAS (Academia de film americană).

În anul 2016, AMPAS avea 7.000 de membri cu drept de vot, dintre care un sfert actori.

Instituite pentru a celebra producţia de film americană, Oscarurile au un premiu pentru Cel mai bun film străin abia din 1957.

Prima gală Oscar a fost prezidată de Douglas Fairbanks şi a avut loc pe 16 mai 1929 la Hollywood Roosevelt Hotel în prezenţa a 270 de persoane. Filmul mut "Wings", de William A. Wellman, a câştigat primul Oscar din istorie la categoria Cel mai bun film.

Ceremonia a fost transmisă pentru prima dată la televiziune în 1953, de postul NBC.

La ediţia 2017, filmul "La La Land" a primit 14 nominalizări, un număr record în istoria premiilor Oscar, iar Meryl Streep a devenit actorul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie (20).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici