- Home
- Life-Inedit
- LOS ANGELES, (02.03.2018, 06:30)
- Ana Obretin
OSCAR 2018: Dilema #MeToo/ Cele mai dramatice momente din culise: Hollywood ar putea deveni simbol al decăderii
Cea de-a 90-a ediţie a galei Oscar, cel mai strălucitor eveniment al industriei cinematografice americane, are loc duminică seară, dar cele mai dramatice momente nu sunt cele de pe scena de la Dolby Theatre din Los Angeles, ci cele din culise, zguduite încă de scandalul abuzurilor sexuale.
Urmărește
2706 afișări
OSCAR 2018: Dilema #MeToo/ Cele mai dramatice momente din culise: Hollywood ar putea deveni simbol al decăderii
Peste 50 de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane.
În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Şi Eu", n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.
Potrivit Reuters, după ce l-a eliminat din rândul membrilor săi pe Harvey Weinstein, în octombrie 2017, Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) trebuie încă să ia măsuri împotriva altor personalităţi acuzate de comportament sexual nepotrivit. Printre aceşti membri se numără actorul Kevin Spacey, regizorul Roman Polanski şi actorul de comedie Bill Cosby.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Weinstein, care a negat vehement acuzaţiile de abuz sexual, este doar al doilea membru înlăturat de Academia de film americană, în istoria de 90 de ani a acesteia.
Eliminarea lui a făcut din academie, care are circa 8.000 de membri cu drept de vot la Oscar, "gardianul moral" în scandalul #MeToo, care a dus la concedierea multor figuri de la Hollywood.
"Academia a dorit întotdeauna să fie simbolul Hollywood-ului, al strălucirii, emoţiei, creativităţii. Dar acum se spun lucrurile acestea îngrozitoare despre Hollywood şi ar putea deveni şi simbolul decăderii", este de părere Tim Gray, de la publicaţia Variety.
"Este pentru ei o zonă nouă şi încă nu şi-au dat seama (cum să administreze situaţia, n.r.)", a mai spus Gray.
Academia de film a emis primul său cod de conduită în decembrie 2017 şi promite să se ocupe de acuzaţiile numeroase de abuz sexual aduse unor membri ai săi. Şeful executiv al Academiei de film americane, Dawn Hudson, a spus, însă, în ianuarie, într-un e-mail transmis membrilor săi, că acesta este "un proces provocator, care nu va fi rezolvat peste noapte".
În acelaşi document, Hudson specifica faptul că scopul academiei nu este acela de a fi organ de anchetă, ci mai degrabă de a se asigura că, atunci când este săvârşit un abuz, se vor aplica proceduri juste şi metodice.
Academia lucrează la un formular online pentru reclamaţii privind comportamente nepotrivite, de la cele sexuale la cele legate de gen, orientare sexuală, rasă, religie şi vârstă.
Potrivit noilor norme, reclamanţii trebuie să îşi demonstreze acuzaţiile, iar acuzatul are la dispoziţie zece zile pentru a oferi un răspuns, înainte ca un comitet al academiei să se ocupe de chestiune.
În mod tradiţional, angajatorii sunt cei care trebuie să monitorizeze astfel de comportamente, în acest caz, studiourile de producţie, televiziunile etc., spune Gray, care adaugă că acestea sunt chestiuni sensibile, ale căror limite nu se cunosc.
Dublu premiat cu Oscar, Kevin Spacey a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit de peste 30 de bărbaţi. Şi-a cerut scuze primului care a făcut acuzaţiile, apoi s-a retras din viaţa publică.
Polanski a fost premiat cu Oscar în 2003, deşi autorităţile americane încă aşteaptă extrădarea acestuia, condamnat pentru un act sexual recunoscut de regizor, cu un minor, în 1977.
Iar Cosby este cercetat de autorităţile din Pennsylvania, fiind acuzat de abuz sexual de peste 60 de femei. Actorul neagă acuzaţiile.
Dave Karger, de la platforma online IMDB.com, spune că nu se aşteaptă ca academia să reacţioneze foarte rapid. "Cred că academia va acţiona judicios, cu grijă, deliberat. Îi văd să acţioneze pentru a elimina unii membri, dar acest lucru se va întâmpla după un proces pe mai multe etape", a mai spus acesta.
Cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 4 martie, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles, şi va fi difuzată live de postul de televiziune ABC.
Lungmetrajul "The Shape of Water" a obţinut 13 nominalizări la premiile Oscar, în timp ce "Dunkirk" a primit opt, iar "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" a primit şapte.
Citeşte şi: China a interzis folosirea literei ,,n” pe internet. Două romane celebre vor fi blocate de filtrul cenzurii de la Beijing
Citeşte şi: INUNDAŢII masive în Australia: Zeci de case şi maşini distruse de ploile torenţiale. Vremea rea se va menţine şi în următoarele zile | FOTO, VIDEO
Citeşte şi: Facebook cenzurează imaginea celei mai vechi Venus din lume, o sculptură veche de 30.000 de ani | VIDEO
Citeşte şi: Printul William vrea să facă prima vizită oficială a Regatului în Teritoriile Palestiniene
Citeşte şi: IMAGINILE ZILEI: Mai multe cupluri participă la o ceremonie de sfinţire a armelor, în cadrul unei biserici din SUA
Citeşte şi: DECLARAŢIA ZILEI. O poştăriţă din Dâmboviţa, către asistaţii sociali: Ieşiţi să faceţi pârtie, că nu pot să vă pun plicurile
Citeşte şi: "Un pas în urma serafimilor", de Daniel Sandu - cele mai multe nominalizări la premiile Gopo 2018
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:35
-
astăzi, 11:30
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România