Ozzy Osbourne, înrudit cu omul de Neanderthal, banditul Jesse James şi ţarul Nicolae al II-lea

Rockerul Ozzy Osbourne, renumit pentru faptul că a fost dependent timp de câteva decenii de alcool şi droguri, are origini comune cu omul de Neanderthal, banditul Jesse James şi ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei, informează couriermail.com.au.

Urmărește
95 afișări
Imaginea articolului Ozzy Osbourne, înrudit cu omul de Neanderthal, banditul Jesse James şi ţarul Nicolae al II-lea

Ozzy Osbourne, înrudit cu omul de Neanderthal, banditul Jesse James şi ţarul Nicolae al II-lea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul britanic a declarat într-un interviu recent că genele sale "super-umane" l-au ajutat să rămână sănătos, în ciuda exceselor comise de-a lungul multor decenii.

Această afirmaţie a rockerului britanic pare să fie adevărată, cercetările ştiinţifice confirmând teoria potrivit căreia Ozzy Osbourne are un arbore genealogic destul de "special". Cercetătorii care au studiat ADN-ul muzicianului au descoperit faptul că acesta este un descendent al omului de Neanderthal.

Ozzy Osbourne este înrudit, totodată, cu celebrul bandit american Jesse James, cu ultimul ţar al Rusiei - Nicolae al II-lea -, cu regele George I şi cu romanii din Pompei, supravieţuitori ai erupţiei vulcanului Vezuviu.

În vârstă de 61 de ani, muzicianul, care a supravieţuit consumului abuziv de alcool şi droguri timp de multe decenii, a glumit când a aflat rezultatele acestor teste, declarând că faptul că descinde din omul de Neanderthal "nu este cu adevărat o mare surpriză", nici pentru soţia sa Sharon, nici pentru toate oficiile de poliţie din lumea întreagă.

Muzicianului i-a fost prelevată o probă de sânge, la domiciliul său din Buckinghamshire, Marea Britanie, care a fost trimisă la un laborator specializat din Statele Unite ale Americii. Folosind tehnologia modernă, cercetătorii americani au secvenţiat genomul cântăreţului.

Oamenii de ştiinţă au aflat astfel că starul britanic are în comun câteva gene cu străvechii locuitori din oraşul Pompei din Imperiul Roman, distrus de erupţia vulcanului Vezuviu (79 e.n.).

"Acest lucru înseamnă că sunt, probabil, înrudit cu supravieţuitorii de acolo, iar asta doveşte multe lucruri. Dacă un roman din familia Osbourne ar fi băut la fel de mult cum o făceam eu în trecut, nici nu ar fi simţit lava", a declarat rockerul britanic.

Cercetătorii au studiat, totodată, gena care contribuie la metabolizarea alcoolului şi au descoperit "o variaţie neobişnuită" în cazul muzicianului, acesta fiind probabil motivul pentru care Ozzy Osbourne a supravieţuit după ani întregi de excese bahice.

Ozzy Osbourne este fostul solist al trupei Black Sabbath, înfiinţată în Birmingham, Marea Britanie, în 1968. De-a lungul anilor, Black Sabbath a vândut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Membrii fondatori ai trupei sunt Ozzy Osbourne (solist vocal), Tony Iommi (chitară), Geezer Butler (bas) şi Bill Ward (tobe şi percuţie).

Albumul solo "No More Tears", lansat de Ozzy Osbourne în 1991, a primit patru discuri de platină în Statele Unite ale Americii şi a avut parte de o primire călduroasă din partea publicului şi a criticilor de specialitate. Următoarele albume - "Ozzmosis" (1995), "Down to Earth" (2001), "Under Cover" (2005), "Black Rain" (2007), deşi nu au mai avut acelaşi succes de public, au fost bine primite de critica de specialitate.

Ozzy Osbourne participă în această toamnă la o serie de festivaluri şi susţine numeroase concerte în cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al său, intitulat "Scream", care a fost lansat pe 15 iunie. Produs de Ozzy Osbourne şi de Kevin Churko, acesta este primul material discografic pe care apare Gus G., noul chitarist al trupei lui Osbourne.

În cadrul acestui turneu mondial, Ozzy Osbourne a susţinut un concert şi la Bucureşti, pe 2 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici