- Home
- Life-Inedit
- MONACO, (27.06.2014, 16:57)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Palatul princiar din Monaco scoate la licitaţie operele de artă din muzeul său napoleonian
Palatul princiar din Monaco va scoate la licitaţie, pe 15 şi 16 noiembrie, la Fontainebleau, în apropiere de Paris, toate operele de artă din muzeul său dedicat lui Napoleon, potrivit unui comunicat emis de casa organizatoare, Osenat.
Urmărește
130 afișări
Palatul princiar din Monaco scoate la licitaţie operele de artă din muzeul său napoleonian (Imagine: Wikipedia)
"Perspectivele noilor proiecte muzeale dedicate familiei Grimaldi au determinat familia princiară să se despartă de o parte din această colecţie excepţională", se afirmă într-un comunicat de presă difuzat joi de Palatul princiar monegasc, informează AFP.
Colecţia, ce reuneşte aproape 1.000 de loturi, a fost alcătuită în principal la începutul secolului al XX-lea de prinţul Louis al II-lea de Monaco (1870-1949). Ea a fost apoi completată de prinţul Rainier al III-lea, care a inaugurat muzeul în anul 1970.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Muzeul napoleonian, amenajat la parterul aripii meridionale a Palatului princiar din Monaco, este închis de mai multe luni.
El găzduieşte suveniruri istorice ale lui Napoleon, obiecte personale, manuscrise, decoraţiuni, arme şi tablouri.
O rară pălărie din fetru negru care i-a aparţinut împăratului francez, purtată de acesta în timpul sejurului său pe Insula Elba, este estimată între 300.000 şi 400.000 de euro.
Una dintre farfuriile din serviciul particular al lui Napoleon, provenind de pe insula Sfânta Elena, unde Napoleon a murit exilat, este estimată între 80.000 şi 100.000 de euro.
Pantofiorii de botez ai lui Napoleon al II-lea, din satin alb şi cu broderii bogate, sunt estimaţi între 60.000 şi 80.000 de euro.
Un bust al împăratului francez, realizat de Antonio Canova, care a fost expus la castelul Malmaison în perioada celui de-Al Doilea Imperiu, are un preţ estimativ de 150.000 - 200.000 de euro.
O sabie de paradă, din aur şi decorată cu diamante, a ţarului Alexandru al II-lea (1818 - 1881), ar putea fi vândută la aceeaşi licitaţie cu un preţ cuprins între 600.000 şi 800.000 de euro. Ea a fost donată de ţarul Alexandru al III-lea prinţesei Iurievskaia (1847 - 1922).
Dispersia acestei colecţii va reprezenta "vânzarea secolului" în acest domeniu, potrivit mai multor surse de pe piaţa de artă. Napoleon rămâne un personaj care continuă să fascineze dincolo de graniţele franceze. Mulţi colecţionari străini, în special ruşi, achiziţionează adeseori suveniruri napoleoniene.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe