- Home
- Life-Inedit
- (30.12.2021, 10:05)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pandemia nu a fost un impediment pentru oamenii de ştiinţă. Au fost identificate peste 500 de specii noi în 2021
- Şase noi dinozauri, un gândac indian numit după pisica Larry şi zeci de crustacee critice pentru ciclul de carbon al planetei s-au numărat printre cele 552 de specii noi identificate de oamenii de ştiinţă de la Muzeul de Istorie Naturală în acest an.
- "Heroni infernali", gândaci metalici, creveţi minusculi - oamenii de ştiinţă au fost ocupaţi cu descrierea unor creaturi neobişnuite în ciuda restricţiilor impuse din cauza pandemiei COVID-19.
Urmărește
293 afișări
Pandemia nu a fost un impediment pentru oamenii de ştiinţă. Au fost identificate peste 500 de specii noi în 2021
În 2021, cercetătorii au descris specii necunoscute până acum de-a lungul arborelui vieţii, de la dinozauri carnivori giganţi cunoscuţi sub numele de spinosauri - supranumiţi "vânătorul de maluri de râu" şi "heronul iadului" - până la cinci şerpi noi, printre care se numără şi şarpele lui Joseph, care a fost identificat cu ajutorul unei picturi vechi de 185 de ani.
Având restricţii în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale către siturile de teren, oamenii de ştiinţă de la muzeul cu sediul în Londra s-au concentrat pe descrierea colecţiilor existente şi a speciilor care au cutreierat Pământul cu milioane de ani în urmă, potrivit The Guardian.
„A fost un an fantastic pentru descrierea de noi dinozauri, în special din Marea Britanie", a declarat Dr. Susannah Maidment, cercetător principal în paleobiologie la muzeu, care a contribuit la descrierea unora dintre noile descoperiri. „Deşi ştim despre moştenirea dinozaurilor din Marea Britanie de peste 150 de ani, aplicarea de noi tehnici şi noi date din întreaga lume ne ajută să descoperim o diversitate ascunsă de dinozauri britanici”.
Mai mult de jumătate dintre noile specii identificate la muzeu în acest an au fost copepode, creaturi mici asemănătoare creveţilor care se găsesc în apă dulce şi sărată. Aceştia formează o mare parte din zooplanctonul cu care se hrănesc krilul, peştii şi alte nevertebrate, jucând un rol vital în ecologia planetei şi în ciclul carbonului.
Datorită abundenţei lor, copepodele se numără printre cele mai mari rezervoare de carbon din oceane. Oamenii de ştiinţă au descris 291 de specii în acest an, multe dintre ele provenind dintr-o colecţie creată de-a lungul a şase decenii de cercetătorii francezi Claude şi Françoise Monniot.
„Copepodele nu sunt doar vieţuitoare libere, ci multe sunt parazite şi pot fi găsite trăind în aproape toate celelalte grupuri majore de animale", a declarat profesorul Geoff Boxshall, cercetător în cadrul departamentului de ştiinţe ale vieţii din cadrul muzeului.
Alte specii nou identificate au inclus 52 de viespi, 13 molii, şapte crabi, şase muşte şi cinci amfipode. Gândacii au figurat foarte mult, ca şi în 2020, cu 90 de specii noi descrise. Acestea au inclus o pereche de gândaci metalici mov şi verzi din India, un gândac monocromatic cu o pereche mare de fălci din Filipine şi un gândac iubitor de mlaştini numit în onoarea pisicii Larry, moţul de pe Downing Street.
Un nou greier de tufiş din sud-estul Asiei, cunoscut pentru cântecul său înainte ca animalul să fi fost văzut vreodată, a fost în cele din urmă stabilit ca fiind o specie găsită în Singapore - acum cunoscută sub numele de Mecopoda simonodoi - al cărei specimen se află în muzeu din 1984.
Au fost identificate cinci specii noi de plante din Africa de Est: cunoscute sub numele de "jewelweeds" sau "touch-me-nots", acestea produc de obicei flori delicate roz sau albe, cu excepţia câtorva specii care au trecut la flori roşii pentru a atrage păsările în locul fluturilor pentru polenizare.
Pe lângă plante, au fost identificate opt specii noi de alge, şase viermi paraziţi şi trei diatomee - alge unicelulare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20