Parcul cu gheizere din Rusia, distrus de o alunecare de teren

O alunecare de teren din staţiunea rusă Geyser Valley, din Peninsula Kamchatka, a distrus gheizerele naturale şi a determinat evacuarea de urgenţă a vizitatorilor şi a personalului din parcul naţional, a relatat, luni, un purtător de cuvânt al autorităţilor locale, citat de agenţia RIA Novosti.

Urmărește
1 afișare

Monumentul natural, care este principala atracţie turistică din Peninsula Kamchatka, este format din 200 de băi termale create de activitatea vulcanică intensă din zonă, printre care şi 90 de gheizere care ocupă o suprafaţă de patru kilometri pătraţi. Parcul face parte dintre cele cinci monumente naturale din lume unde se găsesc erupţii impresionante de aburi şi de apă fierbinte.

Specialiştii de la organizaţia de control a mediului din Rusia a ajuns luni la locul incidentului pentru a evalua pagubele produse, iar agenţiile de turism au fost obligate să amâne vizitele turiştilor care vin din toată lumea.

Potrivit martorilor, o alunecare puternică de teren, lungă de 1,5 kilometri şi lată de 200 de metri, a îngropat duminică mai mult de două treimi din vale sub zeci de metri de zăpadă, noroi, copaci şi pietre, determinând evacuarea de urgenţă, cu elicopterul, a turiştilor şi a personalului din parc. Nicio persoană nu a fost însă rănită.

Oficialii din turism au descris această catastrofă drept o pierdere incredibilă pentru turismul din Rusia şi pentru economia regiunii. Aproape 3.000 de vizitatori au acces la parcul unic cu gheizere anual, plătind aproape 600 de dolari pentru o vizită de patru ore.

“Este o pierdere imensă. Este puţin probabil ca zona să îşi revină vreodată, deşi este posibil ca un nou teren cu gheizere să apară”, a relatat un purtător de cuvânt al unei agenţii de turism din Rusia.

“Cele mai mari izvoare pot apărea încă din rămăşiţe, însă mare parte dintre celelalte sunt probabil pierdute pentru totdeauna”, a explicat un specialist local.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici