- Home
- Life-Inedit
- MOSCOVA, (25.11.2013, 13:30)
- Leila Bolat
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parcursul torţei olimpice pentru Soci, imaginaţie fără limite - FOTO
În spaţiu, la Polul Nord sau deasupra unui vulcan: parcursul torţei olimpice pentru JO de iarnă de la Soci este de o imaginaţie fără limite, care costă mult şi atrage comentarii ironice pe reţelele de socializare.
Urmărește
760 afișări
Parcursul torţei olimpice pentru Soci, imaginaţie fără limite - FOTO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
După ce a făcut o escală în Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi o ieşire istorică în spaţiu, la începutul lunii noiembrie, purtată de doi cosmonauţi ruşi, flacăra olimpică a coborât, sâmbătă, în lacul Baikal, cel mai adânc din lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dan Şucu: Nu aveţi dreptul să aruncaţi în haos economia şi business-ul aşa cum aţi aruncat scena politică. România are nevoie urgent de un guvern credibil
-
Guvernul prelungeşte măsura de limitare la adaosurile comerciale la alimentele de bază până la 30 iunie 2025
-
Nicolas Sarkozy, condamnat definitiv pentru corupţie de cea mai înaltă instanţă din Franţa
Trei persoane îmbrăcate în combinezoane speciale pentru a se proteja de frig au trecut torţa din mână în mână în apă, la o adâncime de 13 metri. Aceasta a fost o nouă etapă insolită a celui mai lung parcurs din istorie al torţei olimpice (65.000 de kilometri), care a înregistrat şi mici inconveniente. De la startul parcursului în Rusia, în 7 octombrie, la Moscova, torţele olimpice s-au stins "cel puţin de 44 de ori", susţine jurnalista Iulia Latinina, de la un post de radio din Moscova.
Însă în etapa de la Polul Nord, flacăra nu s-a stins pe parcursul călătoriei de 2.583 de kilometri în condiţii de vânt extrem de violent.
Unii internauţi şi-au pus întrebări cu privire la calitatea celor 16.000 de torţe livrate de o firmă rusă în urma unui contract de aproximativ 5 milioane de euro. Acestor cheltuieli li se adaugă însă şi costul impresionantului dispozitiv desfăşurat pentru evitarea oricărui incident pe parcurs. Peste 22.000 de persoane şi 2.200 de vehicule au fost mobilizate pentru securitatea ştafetei ce parcurge 2.900 de localităţi din Rusia, până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, din 7 februarie 2014. În segmentul aerian al ştafetei, flacăra a parcurs 25.455 de kilometri în 19 zile, de la Sankt Petersburg până la Vladivostok, în Extremul Orient rus.În această regiune, torţa olimpică a survolat cel mai înalt vulcan din peninsula Kamceatka (2.741 metri altitudine), după care a parcurs pe sol 12,6 kilometri cu snowmobilul, cu sania trasã de câini şi cu o maşină de teren.
Tot în Extremul Orient, torţa JO a traversat insula Sahalin, unde a fost primită de reprezentanţi ai populaţiei indigene.
La Blagovehtcensk, oraş de la frontiera cu China, mai mulţi bărbaţi au înotat în apele extrem de reci ale fluviului Amur, dintre ei unul purtând torţa olimpică şi alţii steagul Rusiei şi drapelul JO de la Soci.
Această imagine, apărută pe site-ul postului de radio Echo din Moscova, a suscitat comentarii sarcastice pe blogul postului: "Au ieşit nebunii", "mai trebuia ca torţa să fie pusă în gura unui înghiţitor de săbii de la circ", "toată lumea râde de acest parcurs al flăcării".
O nouă etapă insolită este programată astăzi, la Krasnoiarsk, în Siberia occidentală, unde temperatura este de -13 grade: bărbaţi obişnuiţi cu frigul vor înota cu torţa olimpică în apele îngheţate aproape în totalitate.
La 1 februarie, simbolul olimpismului va urca pe muntele Elbrus (5.633 m).
Citește pe alephnews.ro: Ce au căutat românii pe Google în 2024? Ei au devenit tot mai interesați de gestionarea eficientă a banilor
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe