- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (12.02.2009, 14:07)
Parolele online, uşor de aflat de către hackeri
Internauţii sunt lipsiţi de creativitate în alegerea parolelor online, acestea dovedindu-se predictibile, uşor de aflat de către hackeri, potrivit unui studiu realizat în SUA.
Urmărește
43 afișări
Parolele online, uşor de aflat de către hackeri
Astfel, parole precum "1234", "password", propriul nume, "Pokemon" sau "Matrix", pot fi aflate foarte uşor de către hackeri, care pot sparge fără probleme conturi de e-mail, conturi de online banking sau pe cele de rezervări de bilete, afirmă realizatorii studiului.
Analiza a 28.000 de parole "furate" recent de pe un site popular din Statele Unite a arătat că internauţii nu depun niciun efort pentru a-şi personaliza parolele de acces.
Potrivit studiului, ale cărui rezultate au fost publicate în Information Week, 16% dintre internauţi au parole formate din propriul prenume sau din cel al unuia dintre copii, 14% preferă combinaţiile facile de taste bazate pe cronologii, de tipul "1234" sau "12345678".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
În plus, cei care au tastatura setată pe engleză folosesc des combinaţiile asociative bazate pe ordinea tastelor, precum "qwerty".
Din parolele furate, 5% reprezentau nume ale unor emisiuni de televizune sau ale unor staruri apreciate de tineri, precum "hannah", inspirat de numele cântăreţei Hannah Montana. Numele de personaje de film sau desene, cum ar fi "Pokemon", "Matrix," sau "Ironman", sunt şi ele alese frecvent pentru parolare.
În afara de "password" sau variaţii de genul "password1", internauţii folosesc adesea expresii atitudinale precum "I don't care / Nu-mi pasă", "Whatever / Mi-e indiferent", "Yes / Da" sau "No / Nu" sau expresii sentimentale precum "Iloveyou" sau "Ihateyou".
Robert Graham, reprezentant al companiei Errata Security şi coordonator al studiului, a recomandat internauţilor să se protejeze împotriva cyber-infractorilor folosind parole cu mai mult de opt caractere, care să includă o majusculă şi un simbol.
Citeşte şi:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe