- Home
- Life-Inedit
- (18.05.2017, 13:38)
- Andreea Diocheteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pasagerii din avion ar trebui să-şi plătească unul altuia dreptul de a-şi înclina pe spate scaunul. "Toată lumea câştigă şi nimeni nu primeşte niciun pumn în faţă"
O serie de experimente realizate de doi profesori de top din SUA dezvăluie că pasagerii care circulă cu avionul şi îşi doresc să se relaxeze (lăsându-şi scaunele pe spate) ar trebui să achite 18 dolari pentru ca persoana din spatele lor să nu fie deranjată de gest, scrie Business Insider.
Urmărește
1612 afișări
Călătorii care circulă cu avionul ar trebui să îşi plătească unul altuia pentru dreptul de a-şi înclina pe spate scaunul (Imagine: manonthelam.com)
Cei doi profesori susţin că ideea de plată ar asigura faptul că ”nimeni nu va primi un pumn în faţă”.
De asemenea, oamenii ar putea cere 41 de dolari pentru a nu-şi lăsa scaunul pe spate de la pasagerul care ar fi deranjat de gest.
Aceste plăţi au fost calculate de profesorii de drept Christopher Buccafusco şi Christopher Jon Sprigman, care susţin, de asemenea, că pasagerii ar trebui să negocieze şi ţinând cont de băuturile sau mâncărurile disponibile în avion.
Aceştia au scris: ”Nimănui nu îi place faptul că majoritatea liniilor aeriene au început să taxeze pentru orice serviciu, dar poate fix ăsta e lucrul de care avem nevoie. Majoritatea (liniiilor aeriene - n.r.) încă oferă băuturi gratuite şi, uneori, chiar pungi cu covrigei săraţi. Poate în loc să le ofere gratuit, ar trebui să lase pasagerii să îşi achiziţioneze unul altuia aceste produse”.
”Toată lumea câştigă. Astfel, spaţiul dintre scaune este alocat eficient, liniile aeriene sunt departe de faliment şi nimeni nu primeşte niciun pumn în faţă”, au mai spus profesorii.
Studiul condus de cei doi a mai dezvăluit că pasagerii ar plăti mai puţin bani dacă nu ar avea automat dreptul de a-şi înclina scaunul, dar ar trebui să negocieze cu persoana din spatele lor.
”Oamenilor nu le place să piardă lucrurile pe care le deţin. Când o sursă este oferită implicit - chiar şi ceva trivial precum un creion - oamenii au tendinţa de a nu fi dispuşi să renunţe la ea”, au mai spus cercetătorii.
Ei au adăugat: ”Suntem uimiţi de abilitatea oamenilor de a negocia asupra unor resurse pentru care alţi oameni s-ar lupta în continuu”.
Când au întrebat anumiţi pasageri dacă ar fi dispuşi să primească o băutură sau ceva de mâncare pentru a nu-şi înclina scaunul, profesorii au descoperit că 78% dintre respondenţii care stau în faţă au fost de acord, în timp ce 36% au spus că ar lua în considerare oferta.
Citeşte şi: Viaţa FABULOASĂ a celei de-a doua cea mai bogată persoană din lume: Jeff Bezos, CEO-ul Amazon
Citeşte şi: Uniunea Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro pe fondul acordului cu WhatsApp/ Chiriţoiu, CC: Este posibil ca şi companii româneşti să fie fost afectate de caz
Citeşte şi: VIDEO Un pui de capră născut cu un singur ochi IMENS face senzaţie în mediul online. ”Capra ciclop” i-a FERMECAT pe internauţi
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe