- Home
- Life-Inedit
- (20.03.2021, 04:36)
- Mihaela Girbea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Păsările îşi pierd talentul de a cânta şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii
- Melodiile păsărilor sunt transmise în esenţă de la o generaţie la alta
- Scăderea numărului păsărilor din sălbătăcie a dus la declinul multor specii
Urmărește
10825 afișări
Păsările îşi pierd talentul de a cânt şi uită melodiile pe care le cântă de generaţii
Muzica păsărilor poate reduce stresul şi te poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit. Dar unele specii de păsări cântătoare încep să îşi piardă talentul muzical, din cauza numărului de populaţii în scădere.
O nouă cercetare publicată în revista Proceedings of the Royal Society B, arată că păsările cântătoare de sex masculin au probleme cu învăţarea cântecelor pe care specia le foloseşte pentru a atrage sexul feminin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
În sălbăticie, păsările sunt pe cale de dispariţie, iar cu un număr atât de mic, masculii nu reuşesc să înveţe cântecele de la alte păsări mai în vârstă, care la rândul lor au învăţat de la bâtrâni.
Asta afectează succesul masculului la cucerirea femelelor cât şi capacitatea lui de reproducere.
Cercetătorii spun că 12% dintre păsările pe care le-au observat nu au reuşit să reproducă cântecele propriei specii, iar 27% au cântat melodii diferite de cântecele care păreau să aibă succes în atragerea femelelor pentru împerechere.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe