- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (24.08.2014, 15:29)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patrick Stewart ironizează provocarea găleţii cu gheaţă, folosind 2 cuburi în paharul său cu whisky - VIDEO
Actorul Patrick Stewart, devenit celebru graţie rolului căpitanului Jean-Luc Picard din serialul "Star Trek", ironizează "provocarea găleţii cu gheaţă", folosind două cuburi de gheaţă pentru a-şi prepara un pahar cu whisky, după ce face o donaţie, informează independent.co.uk.
Urmărește
1462 afișări
Patrick Stewart ironizează provocarea găleţii cu gheaţă, folosind 2 cuburi în paharul său cu whisky - VIDEO
Potrivit publicaţiei britanice The Independent, actorul Patrick Stewart şi-a asumat în cel mai demn mod de până acum această provocare, lansată la nivel internaţional pentru a strânge bani spre ajutorarea persoanelor bolnave de scleroză laterală amiotrofică.
Într-un mod ironic, actorul britanic le arată celebrităţilor - care s-au întrecut în a-şi turna găleţi cu apă şi gheaţă pe cap şi în a posta înregistrările momentelor respective pe internet - cum ar trebui de fapt abordată această provocare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
Astfel, într-o înregistrare video postată vineri pe contul său de pe platforma Twitter, actorul în vârstă de 74 de ani apare într-o cameră de hotel, aşezat la o masă. În primele momente ale înregistrării, actorul scrie un cec, a cărui valoare nu este făcută publică, după care trage aproape de el o frapieră din care ia două cuburi de gheaţă pe care le foloseşte pentru a-şi prepara cu pahar cu whisky.
Fără a spune vreo vorbă, actorul închină paharul în cinstea privitorilor, după care îşi savurează băutura şi zâmbeşte.
Până în prezent, înregistrarea video cu Patrick Stewart a atras peste 5 milioane de vizualizări pe platforma YouTube.
Potrivit theverge.com, în momentul în care a început această campanie pentru ajutorarea persoanelor bolnave de scleroză laterală amiotrofică, regula era simplă: donarea unei sume de bani sau turnarea unei găleţi cu gheaţă pe cap. Astfel, turnarea unei găleţi cu gheaţă pe cap a fost un act gândit de către iniţiatorii campaniei ca un stimulent pentru ca oamenii să fie caritabili şi nu pentru a fi în acelaşi timp şi caritabili şi răciţi.
Devenit celebru graţie rolului căpitanului Jean-Luc Picard din serialul "Star Trek", actorul britanic Patrick Stewart a putut fi văzut în ultimii ani în toate filmele din franciza "X-Men", în rolul Profesorului Charles Xavier, cunoscut ca Profesor X, pe care l-a reluat şi în cea mai recentă producţie a francizei, "X-Men: Viitorul este trecut", de Bryan Singer.
Campania "ALS Ice Bucket Challenge" are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.
Zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.
Mai multe vedete din divertismentul american au acceptat această provocare, printre acestea numărându-se Steven Spielberg, Justin Bieber, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift, James Franco, Ben Affleck, Lena Dunham şi Oprah Winfrey.
Totodată, politicieni, echipe întregi de sportivi şi personalităţi din lumea afacerilor au intrat în acest joc, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, numărându-se printre "jucători".
De asemenea, văduva senatorului Robert Kennedy, Ethel Kennedy, în vârstă de 86 de ani, a acceptat să participe la acest joc şi l-a provocat şi pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, să se implice. Potrivit Casei Albe, acesta a refuzat provocarea, însă a promis o donaţie.
La rândul său, fostul fotbalist britanic David Beckham şi mulţi colegi de-ai săi, printre care portughezul Cristiano Ronaldo, bazilianul Neymar da Silva Santos Júnior şi argentinianul Lionel Messi, au acceptat provocarea, care, de altfel, este amuzantă, are un scop caritabil şi a devenit extrem de populară într-un timp foarte scurt.
În schimb, Pamela Anderson a refuzat să se alăture vedetelor care au acceptat "provocarea găleţii cu gheaţă" pentru a strânge bani spre ajutorarea persoanelor bolnave de scleroză laterală amiotrofică, actriţa criticându-i pe iniţiatorii campaniei, întrucât fac teste pe animale pentru găsirea unui tratament pentru această maladie.
Potrivit Facebook, de pe 1 iunie până pe 17 august, peste 28 de milioane de persoane au vorbit despre provocarea "care a atins aproape toate ţările din lume" şi 2,4 milioane de videoclipuri au fost publicate. De asemenea, peste 4,2 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter, de pe 29 iulie până pe 18 august.
Până pe 21 august, se strânseseră 41,8 milioane de dolari, faţă de 1,9 milioane cât au fost strânşi anul trecut în perioada 29 iulie - 19 august.
Aproximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt înregistrate în fiecare an în Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane suferă de această boală.
Scleroza laterală amiotrofică - boala Lou Gehrig - se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală - mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.
Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe