- Home
- Life-Inedit
- SIBIU, (20.08.2013, 18:12)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patru alpinişti, într-o expediţie românească pe Vârful Manaslu, de 8.156 de metri
Patru alpinişti vor participa, între 29 august şi 29 octombrie, la o expediţie românească pe Vârful Manaslu din Himalaya, care are o înălţime de 8.156 de metri şi pe care vor să îl atingă fără a folosi oxigen suplimentar sau ajutorul şerpaşilor, acţiunea fiind sprijinită de CJ Sibiu cu 15.000 de lei.
Urmărește
481 afișări
Patru alpinişti, într-o expediţie românească pe Vârful Manaslu, de 8.156 de metri (Imagine: commons.wikimedia.org)
Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Consiliul Judeţean Sibiu, o expediţie românească în Munţii Himalaya, pe Vârful Manaslu, care are o înălţime de 8.156 de metri, va avea loc în perioada 29 august - 29 octombrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Acţiunea este cofinanţată de către Consiliulul Judeţean Sibiu, prin Agenda sportivă, cu suma de 15.000 de lei, fiind susţinută şi de către Serviciul Public Salvamont Sibiu.
"Expediţia va avea loc în perioada 29 august - 29 octombrie în Munţii Himalaya, pe Vârful Manaslu (8.156 metri), al optulea vârf al planetei. Echipa care va întreprinde această expediţie este formată din patru alpinişti: Adrian Vălean (Sibiu) - lider expediţie, Vlad Căpuşan (Cluj), Vasile Cipcigan (Cluj), Mihnea Prundeanu (Cluj)", se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
Potrivit CJ Sibiu, scopul acestei expediţii este ascensiunea pe Vârful Manaslu fără a folosi oxigen suplimentar sau ajutorul şerpaşilor.
"Promovarea sporturilor de munte şi a alpinismului la mare altitudine este unul din scopurile principale ale acestei expediţii. Deşi suntem o ţară cu tradiţie în alpinism, lista alpiniştilor care au reuşit să urce până în prezent un vârf de peste 8.000 de metri este restrânsă, mai puţin de 10 sportivi reuşind această performanţă în întreaga istorie alpină a României, iar lista celor care nu au utilizat oxigenul suplimentar este şi mai redusă", a precizat Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu.
Potrivit comunicatului CJ Sibiu, Clubul Alpin Român, Clubul Sportiv Alternative, Clubul Extreme Explorer sunt organizaţiile care vor participa la acest proiect.
Aceeaşi sursă arată că Manaslu (cunoscut şi drept Kutang) din masivul Gurkha, Munţii Himalaya, este, ca înălţime, al optulea vârf al planetei. Numele Manaslu este un derivat al termenului sanscrit Manasa, care în limba română se traduce prin Muntele Spiritului. Primii oameni care au reuşit să ajungă pe vârf au fost japonezii Yuko Maki şi Tashio Imanishi şi nepalezul Gyalzen Norbu, la 9 mai 1956. România a aşteptat până în anul 2006, aproape 50 de ani, ca timişoreanul Horea Colibăşanu să cucerească Vârful Manaslu într-o expediţie internaţională.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe