Paul McCartney a contribuit la eliberarea unui elefant indian

Publicat: 24 08. 2012, 12:44
Actualizat: 04 07. 2020, 17:22

Fostul membru al trupei The Beatles şi actriţa Pamela Stephenson, în vârstă de 62 de ani, i-au trimis ministrului Mediului şi Pădurilor din India, Pantagrao Kadam, o petiţie prin care solicitau eliberarea animalului, informează contactmusic.com.

Joi, presa indiană a anunţat că elefantul Sunder, în vârstă de 13 ani, va fi eliberat din şopronul din districtul indian Maharashtra şi va fi mutat într-o rezervaţie pentru animalele sălbatice.

„Am văzut fotografiile cu tânărul Sunder, elefantul ţinut singur într-un şopron, lângă un templu, pus în lanţuri cu ţepi. Ani întregi din viaţa lui au fost distruşi prin creşterea şi abuzarea lui în acest fel. Ajunge! Eliberaţi-l pe Sunder”, a scris legendarul muzician britanic în vârstă de 70 de ani, în apelul său care a fost publicat şi în tabloidul The Sun.

Mimi Bekhechi de la organizaţia PETA a declarat: „Suntem recunoscători ministrului Mediului şi Pădurilor pentru faptul că a fost de acord să îl elibereze pe Sunder”.

Paul McCartney obişnuieşte să scrie petiţii şi să îşi exprime punctul de vedere în mod public pentru a forţa schimbarea unor anumite situaţii.

Recent, el şi-a manifestat sprijinul pentru trupa punk rusă Pussy Riot.

Cântăreţul britanic a scris o scrisoare de sprijin pentru cele trei membre ale trupei – Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samuţevici şi Maria Alehina -, înainte de pronunţarea verdictului în procesul în care cele trei cântăreţe au fost acuzate de „huliganism” şi „instigare la ură religioasă”.

Tinerele artiste au fost arestate după ce au interpretat o „rugăciune punk” anti-Putin, în luna februarie, în catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, prin care îi cereau Fecioarei Maria să îl alunge pe Vladimir Putin de la putere.

Paul McCartney şi-a exprimat speranţa că verdictul va favoriza libertatea de exprimare: „Sper că veţi continua să rămâneţi puternice şi trebuie să ştiţi că eu şi mulţi alţii ca mine, care credem în dreptul de a vorbi liber, vom face tot ce ne stă în putere pentru a vă sprijini atât pe voi, cât şi ideea de libertate artistică”.

În cele din urmă, cele trei tinere din Rusia au fost condamnate la o pedeapsă de doi ani de închisoare, însă decizia judecătorească a fost criticată vehement în străinătate, unde a fost calificată drept „disproporţionată”.