"Pe aripile vântului", cel mai iubit film al tuturor timpurilor

Filmele epice de război şi cele SF, genuri care lipsesc la ediţia de anul acesta a premiilor Oscar, se numără printre cele mai iubite ale tuturor timpurilor, lider de top fiind "Pe aripile vântului" (1939) potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în SUA.

Urmărește
214 afișări
Imaginea articolului "Pe aripile vântului", cel mai iubit film al tuturor timpurilor

"Pe aripile vântului", cel mai iubit film al tuturor timpurilor

La aproape 70 de ani de când a fost realizat, filmul american clasic de război "Pe aripile vântului" a surclasat aventura spaţială "Războiul stelelor" în topul anual Harris al celor mai iubite producţii care au trecut testul timpului.

La sondajul realizat în luna ianuarie au participat 2.279 de cinefili adulţi.

Pe poziţia a treia în top s-a situat filmul de dragoste "Casablanca" (1942), a cărui acţiune s-a situat în timpul celui de-al doilea război mondial, acesta fiind urmat de filmul SF "Stăpânul inelelor" (2001).

Harris a notat diferenţe de gen şi generaţii, bărbaţii şi tinerii preferând "Războiul stelelor", iar femeile preferând "Pe aripile vântului".

"Pe aripile vântului" a câştigat opt premii Oscar în 1939, inclusiv pentru cel mai bun film şi cea mai bună actriţă în rol principal, Vivien Leigh. În 1977, "Războiul stelelor" nu a reuşit să obţină premiul Oscar pentru cel mai bun film, care a fost acordat producţiei "Annie Hall", de Woody Allen.

În topul celor mai iubite filme ale tuturor timpurilor au mai fost incluse, în ordine, musicalurile "Sunetul muzicii" şi "Vrăjitorul din Oz" şi dramele "Jurnalul" (2004), "Forrest Gump" (1994), "File de poveste" (1987) şi "Naşul" (1972), cu Al Pacino.

Producţiile nominalizate anul acesta la categoria cel mai bun film sunt drama "Nu există ţară pentru bătrâni", comedia "Juno", drama "Va curge sânge", thriller-ul "Michael Clayton" şi filmul romantic "Remuşcare/ Atonement".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici