- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (04.06.2013, 17:02)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele care îşi cunosc partenerii pe internet au mai multe şanse să aibă o căsnicie fericită
Persoanele care îşi cunosc partenerii de cuplu pe internet au mai multe şanse să aibă o căsnicie fericită şi mai lungă decât persoanele care îşi întâlnesc "sufletul pereche" prin metode tradiţionale, afirmă autorii unui studiu recent.
Urmărește
447 afișări
Persoanele care îşi cunosc partenerii pe internet au mai multe şanse să aibă o căsnicie fericită (Imagine: Shutterstock)
O relaţie care a început cu o discuţie purtată în spaţiul virtual prezintă un risc cu 25% mai mic de a se încheia printr-un divorţ în comparaţie cu relaţiile persoanelor care şi-au cunoscut partenerii de cuplu prin intermediul unor prieteni sau din pură întâmplare, potrivit dailymail.co.uk.
Succesul relaţiilor începute pe internet s-ar putea datora faptului că internauţii sunt mai motivaţi să îşi găsească "sufletul pereche" în rândul celorlalţi internauţi şi eforturilor depuse de administratorii site-urilor destinate întâlnirilor online, care propun utilizatorilor lor seturi de profiluri compatibile cu căutările acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ciolacu: Luni e o zi bună să votăm guvernul format din PNL, USR, UDMR
-
„Va pierde o treime din teritoriul său”. Premierul slovac Fico afirmă că Ucraina nu va fi invitată să adere la NATO
-
Răsturnare de situaţie! PSD se retrage din negocierile de coaliţie. Ciolacu: Vom vota un guvern minoritar de dreapta
Psihologii de la Universitatea Chicago au studiat aproape 20.000 de dosare ale unor persoane care s-au căsătorit între anii 2005 şi 2012, cărora le-au pus o serie de întrebări despre satisfacţia din viaţa de cuplu.
Peste o treime dintre aceste persoane şi-au cunoscut partenerii de viaţă pe internet, iar aproximativ jumătate dintre ei au folosit site-uri destinate întâlnirilor online, restul folosind camerele de chat online şi reţelele de socializare.
Relaţiile care au început la locul de muncă, într-un bar, într-un club sau printr-o întâlnire aranjată de cunoscuţi prezintă un risc cu 25% mai ridicat de a se încheia printr-o despărţire, iar acele cupluri au cel mai scăzut nivel de satisfacţie şi fericire, potrivit autorilor acestui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.
Profesorul John Cacioppo, coordonatorul studiului, spune că numărul ridicat de parteneri potenţiali care sunt disponibili online ar putea fi unul dintre motivele care explică aceste rezultate.
Studii anterioare au relevat faptul că persoanele care s-au cunoscut online sunt mai dispuse să se întâlnească din nou, după prima lor întâlnire, întrucât împărtăşesc mai multe informaţii despre ele însele în discuţiile online.
Relativul anonimat al întâlnirilor online le permite utilizatorilor să mintă în legătură cu o serie de atribute, însă aceste minciuni se referă cel mai adesea la înălţime şi greutate.
Rezultatele studiului american, comandat de agenţia matrimonială eHarmony, ar putea să se aplice şi în alte teritorii de pe Glob, afirmă profesorul Cacioppo.
Britanicii sunt cei mai prolifici utilizatori europeni ai site-urilor destinate întâlnirilor online.
Peste 5,7 milioane de persoane din Marea Britanie s-au conectat la astfel de site-uri în septembrie 2012 - o creştere cu 22% faţă de aceeaşi lună a anului 2011, potrivit companiei de cercetări de piaţă comScore.
Site-urile de întâlniri online sunt cel mai populare pentru persoanele aflate în intervalul de vârstă 25-34 ani, însă ele încep să devină tot mai atractive şi pentru generaţiile mai vârstnice.
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: ULTIMA ÎMBRĂŢIŞARE a unui cuplu: FOTOGRAFIA cea mai emoţionantă a tragediei din Bangladesh - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe