- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (23.10.2007, 15:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele cu studii superioare, mai vulnerabile la maladia Alzheimer
Fiecare an de studiu academic suplimentar poate întârzia declinul memoriei care precede maladia Alzheimer dar, după ce boala se instalează, capacitatea de memorare a persoanelor cu studii superioare scade mai repede, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani preluat de Reuters.
Urmărește
2 afișări
Persoanele cu studii superioare, mai vulnerabile la maladia Alzheimer
La studiu, care a început în anii '80, au participat 488 de persoane născute în perioada 1894 - 1908, cărora li s-a cerut periodic să efectueze teste de memorie. Pe parcursul studiului, 117 dintre participanţi au dezvoltat maladia Alzheimer sau o altă formă de demenţă.
Cercetătorii de la Colegiul de medicină Albert Einstein din cadrul Universităţii Yeshiva din New York, autorii studiului, au descoperit, în urma analizei datelor colectate, că fiecare an suplimentar de educaţie poate întârzia cu, în medie, 2 - 1/2 luni apariţia pierderilor de memorie care preced demenţa
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Dar, în momentul în care pierderile de memorie şi-au făcut apariţia, capacităţile cognitive ale persoanelor cu studii superioare scad cu 4% mai repede pentru fiecare an suplimentar de educaţie.
Astfel, capacităţile cognitive ale unei persoane cu 16 ani de studii scad cu 50% mai repede faţă de capacităţile cognitive ale unei persoane cu doar patru ani de studii.
Cercetătorii cred că persoanele cu studii superioare sunt diagnosticate cu maladia Alzheimer mai târziu decât persoanele cu studii medii sau inferioare pentru că, deşi creierul lor a fost afectat, ei dispun de o "rezervă cognitivă" care le-a permis să ascundă şi să întârzie efectele demenţei.
Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă întâlnită în lume. Specialiştii estimează că, până în 2040, numărul persoanelor atinse de această degenerare cerebrală va creşte de la 24 de milioane, cifra actuală, la 81 de milioane.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”