- Home
- Life-Inedit
- (02.12.2023, 19:26)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, proprietari de câini, mai puţin predispuşi să dezvolte demenţă
- Câinii devin aliaţi în prevenirea demenţei: un studiu arată că persoanele de peste 65 de ani care au câini au un risc cu 40% mai mic de a dezvolta demenţă, subliniind beneficiile activităţii fizice şi ale interacţiunii sociale în îngrijirea zilnică a animalelor de companie.
- Un câine pentru o minte sănătoasă: Studiul a arătat că activitatea fizică, inclusiv obiceiul de a face exerciţii fizice şi participarea socială prin îngrijirea zilnică a câinilor poate preveni demenţa la adulţii în vârstă, aruncând lumină asupra impactului pozitiv al legăturii om-animal în menţinerea sănătăţii mentale la vârste înaintate.
Urmărește
516 afișări
Sursa foto: pexels.com
În plus faţă de lista lungă de motive pentru care oamenii iubesc câinii, noi cercetări dezvăluie beneficiile lor pozitive asupra sănătăţii creierului uman, scrie New York Post.
Un studiu publicat în ediţia din decembrie a jurnalului Preventive Medicine Reports a arătat că proprietarii de câini cu vârsta peste 65 de ani au fost cu 40% mai puţin predispuşi să dezvolte demenţă.
”Acest studiu a arătat că activitatea fizică, inclusiv obiceiul de a face exerciţii fizice şi participarea socială prin îngrijirea zilnică a câinelui, poate preveni demenţa la adulţii mai în vârstă”, au scris autorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Demenţa este un termen umbrelă pentru o afecţiune severă de pierdere a memoriei, inclusiv dificultăţi legate de limbaj, rezolvarea problemelor şi alte activităţi cognitive care interferează cu viaţa de zi cu zi, potrivit Asociaţiei Alzheimer. Alzheimer este cea mai comună formă de demenţă, reprezentând 60-80% din cazuri.
Deţinerea unui câine la vârsta de 65 de ani sau mai mult poate reduce riscul de demenţă cu 40%, în timp ce pisicile nu au acelaşi efect benefic.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat că 55 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc în prezent cu demenţă.
Institutul Metropolitan de Gerontologie din Tokyo a studiat 12.000 de rezidenţi ai oraşului japonez, descoperind că deţinerea unui câine înseamnă că vor fi mai predispuşi să iasă din casă, crescând astfel interacţiunea umană şi antrenând creierul.
După un interval de studiu de patru ani, deţinerea unui câine a avut un ”efect supresiv” asupra dezvoltării demenţei, chiar şi după ajustarea factorilor de fond.
A avea un companion blănos creşte în mod tipic atât activitatea fizică, cât şi interacţiunile sociale, ambele fiind factori vitali în menţinerea sănătăţii creierului şi prevenirea declinului cognitiv.
”Îngrijirea unui câine ar putea contribui la menţinerea activităţii fizice, inclusiv a unui obicei de exerciţii fizice, şi la participarea socială, chiar şi în faţa unor restricţii la interacţiuni, cum au fost cele experimentate în timpul pandemiei de COVID-19”, au conchis cercetătorii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Erupţia vulcanului Etna luminează cerul nopţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20