- Home
- Life-Inedit
- (14.10.2017, 23:16)
Peste 100 de hipopotami au fost găsiţi morţi în Namibia. Cauza deceselor, O ENIGMĂ
Prima victimă a posibilelei infecţii a avut loc pe 1 octombrie în parcul naţional Bwabwata din Namibia, dar în mai puţin de două săptămâni infecţia s-a răspândit rapid, omorând 109 hipopotami, scrie Descoperă.
Urmărește
833 afișări
Peste 100 de hipopotami au fost găsiţi morţi în Namibia.
Peste 100 de hipopotami au murit în ultimele zile. Cauza morţii este necunoscută, dar semnele arată că poate fi vorba de antrax”, a precizat Pohamba Shifeta, Ministrul Mediului din Namibia.
Dacă antraxul este responsabil, hipopotamii nu vor fi singurele victime ale epidemiei. Mai mult decât atât, un număr de bivoli de apă au murit şi există temeri concform cărora crocodilii care mănâncă leşurile pot lua la rândul lor infecţia cauzată de bacteria Bacillus anthracis, potrivit Science Alert.
Antraxul are o istorie bogată de epidemii în această regiune africană. În 2004, aproximativ 300 de oameni au murit după ce au băut apă contaminată, iar un incident similar, dar mai puţin sever, a avut loc în 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
„Este o situaţie pe care am mai văzut-o”, a precizat Colgar Sikopo, directorul Parks and Wildlife Management. „S-a întâmplat şi în Zambia, iar un astfel de fenomen are loc atunci când nivelul râului este scăzut”, scrie Descoperă.
În afară de infecţia regulată cu antrax, savanţii au investigat recent o variaţie hibridă enigmatică a patogenului care a fost asociată cu moartea cimpanzeilor, gorilelor şi elefanţilor.
În afară de populaţiile de animale sălbatice, în zona parcului Bwabwata trăiesc circa 5.500 de oameni, care au fost avertizaţi de autorităţi să fie atenţi la zona infectată şi să o evite pe cât posibil (în special să nu consume carnea de hipopotam).
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe