Peste 2.000 de spectatori, la concertul susţinut de Jean Luc Ponty la Bucureşti

Peste 2.000 de spectatori au asistat, joi seară, la concertul pe care violonistul francez Jean Luc Ponty l-a susţinut la Sala Palatului din Capitală.

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de spectatori, la concertul susţinut de Jean Luc Ponty la Bucureşti

Peste 2.000 de spectatori, la concertul susţinut de Jean Luc Ponty la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat pentru a treia oară în România, după festivalurile Plai de la Timişoara şi Stufstock din Vama Veche, Jean Luc Ponty a cântat, joi, la Sala Palatului din Capitală, acompaniat de William Lecomte (clape), Guy Akwa Nsangue (bass) şi Damien Schmitt (tobe).

Cvartetul condus de Ponty a urcat pe scena Sălii Palatului în jurul orei 20.00, în aplauzele celor prezenţi.

Ponty a urcat pe scenă cu două viori - una acustică şi una electrică.

După primele două piese - "Back in the '60" şi "Point of no Return" -, ambele incluse pe cel mai recent album al artistului ("The Atacama Experience"), Jean Luc Ponty a salutat publicul român, adresându-i un "Mulţumesc" cu accent francez.

Printre piesele interpretate s-au numărat "Without Regrets", "Celtic Steps", "Mirage", "Cosmic Messanger" şi "On my way to Bombay". Concertul, care a durat circa două ore, a fost presărat cu numeroase solo-uri de instrumente, care au dat dinamism show-ului.

Provenind dintr-o familie de muzicieni francezi - tatăl cânta la vioară, mama la pian -, Jean Luc Ponty a studiat muzica la Conservatoire National Superieur de Musique de Paris, iar după absolvire a cântat timp de trei ani în prestigioasa orchestră Concerts Lamoureux.

În momentul în care a trebuit să ia o decizie privind cariera sa, artistul a ales să-şi exprime atracţia pe care o simţea pentru jazz prin intermediul viorii sale. La început, această alegere a reprezentat un handicap, pentru că, în acele timpuri, foarte puţini au văzut vioara ca făcând parte din vocabularul jazz-ului modern. La vârsta de 21 de ani a apărut primul album al muzicianului-compozitor, intitulat "Jazz Long Playing" -, criticii apreciindu-l ca fiind primul violonist de jazz care poate transmite aceleaşi stări ca un saxofonist.

De-a lungul carierei sale, Jean Luc Ponty a colaborat cu artişti precum Frank Sinatra, Elton John, Chick Corea, John McLaughlin, Al Di Meola şi a susţinut concerte în toată lumea (America de Sud, SUA, Canada, India, Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Lituania, Rusia, Italia etc.).

După mai mult de 15 albume şi un DVD, "In Concert" (2004), la sfârşitul anului 2008, Jean Luc şi trupa sa au devenit un cvartet cu percuţie, iar artistul a decis o reîntoarcere la sound-ul anilor '70-'80, într-o versiune modernă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici