- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.01.2022, 22:02)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 200 de specii noi au fost descoperite în regiunea Mekong. Anunţul WWF
Un triton cu coarne de diavol, un bambus rezistent la secetă şi o maimuţă care poartă numele unui vulcan s-au numărat printre cele 224 de specii noi descoperite în regiunea Mekong Mare în 2020, a declarat miercuri un grup de conservare a naturii, conform CNN.
Urmărește
629 afișări
FOTO WWF/AFP/BENJAMIN TAPLEY
Descoperirile, enumerate într-un raport al World Wildlife Fund (WWF), includ un nou gecko de stâncă descoperit în Thailanda, o specie de mure în Vietnam şi o broască cu cap mare în Vietnam şi Cambodgia, care este deja ameninţată de despăduriri.
Printre cele mai curioase creaturi se numără Langurul Popa, o maimuţă cu membre lungi, numită după vulcanul dispărut Muntele Popa, care găzduieşte aproximativ 100 de astfel de fiinţe - cea mai mare populaţie a speciei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Mai este şi peştele de peşteră descoperit în Myanmar, de culoare alb-gălbui pal, care este atât de neobişnuit şi diferit de alţi peşti din aceeaşi familie încât oamenii de ştiinţă au decis să creeze un gen complet nou pentru el. Apoi, există şarpele iridescent, cu solzii săi care trec prin albastru şi verde în lumină.
Cele 224 de descoperiri au subliniat biodiversitatea regiunii Mekong, care cuprinde Thailanda, Myanmar, Laos, Cambodgia şi Vietnam, a declarat WWF.
Dar subliniază, de asemenea, ameninţările cu care se confruntă fauna sălbatică în habitatele naturale fragmentate şi degradate, experţii şi oamenii de ştiinţă îndemnând la o mai mare cooperare internaţională pentru a conserva ceea ce a mai rămas.
"Multe specii dispar chiar înainte de a fi descoperite, din cauza distrugerii habitatului, a bolilor răspândite de activităţile umane, a prădătorilor şi a concurenţei aduse de speciile invazive şi a impactului devastator al comerţului ilegal şi nesustenabil cu animale sălbatice”, arată raportul.
Zona găzduieşte unele dintre cele mai periclitate specii din lume. Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite de anul trecut a declarat că traficul de animale sălbatice din Asia de Sud-Est a revenit pe nesimţite după o întrerupere temporară cauzată de restricţiile impuse de coronavirus, în urma căreia ţările au închis graniţele şi au înăsprit supravegherea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online