- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (18.10.2021, 15:44)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 50% dintre utilizatorii de social media au folosit reţelele mai mult în timpul lockdown-ului
Peste jumătate dintre utilizatorii de social media din întreaga lume au folosit reţelele sociale mai mult în timpul lockdown-urilor locale şi naţionale decât înainte de pandemie, arată un studiu realizat de Karpersky.
Urmărește
154 afișări
Peste 50% dintre utilizatorii de social media au folosit reţelele mai mult în timpul lockdown-ului
Potrivit cercetărilor, 71% dinte persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani se bazează pe social media pentru a se simţi conectaţi. În fiecare zi, în întreaga lume, utilizatorii petrec în medie 1,8 ore pe Facebook, iar 11% petrec în reţea de la patru până la şase ore în fiecare zi. Pe TikTok, media globală este de 1,9 ore pe zi, deşi aceasta creşte la 2,3 ore pentru cei cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Patru la sută dintre utilizatorii TikTok petrec şapte până la opt ore pe zi în aplicaţie. Pentru Instagram, media globală este de 1,6 ore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Investiţiile străine din Bulgaria se prăbuşesc din cauza nesiguranţei economice şi politice
-
1,3 milioane de dolari pentru un ton de 276 de kilograme - un lanţ de restaurante de sushi a plătit a doilea cel mai mare preţ din istorie
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
„Este corect să spunem că mulţi dintre noi suntem dependenţi de social media. Iată de ce. Atunci când descriu cum se simt când sunt activi pe reţelele sociale, mai mult de jumătate (56%) spun că se simt <amuzaţi> şi mai mult de o treime (36%) spun că se simt <conectaţi>. Având în vedere aceste sentimente pozitive, este posibil ca mai mult de patru din zece utilizatori (41%) să spună că reţelele sociale sunt un aspect <pozitiv> pentru societate şi politică, de două ori mai mulţi decât cei care le descriu ca fiind <negative> (19%)”, arată specialiştii Karpersky.
Aceştia spun că tot timpul cât suntem activi pe reţelele sociale, dezvăluim informaţii despre noi, informaţii pe care algoritmii platformelor le vor folosi pentru a ajuta brand-urile să ne targeteze mai eficient prin publicitatea lor. De asemenea, ne deschidem în faţa potenţialilor actori rău intenţionaţi, care ar putea dori să folosească datele noastre personale fie în scopuri de trolling, fie pentru infracţiuni legate de identitate.
Conform specialiştilor, dependenţa de social media poate avea un efect dăunător asupra sănătăţii mintale a utilizatorilor, deşi cercetările companiei constată că majoritatea utilizatorilor de social media sunt conştienţi de potenţialul aspect negativ al acestor reţele.
Pentru a ne bucura la maximum de social media, specialiştii spun că trebuie să luăm în considerare atât sănătatea noastră mintală, cât şi securitatea datelor.
„Este foarte important să acordăm atenţie timpului petrecut pe social media, conţinutului pe care îl consumăm şi modului în care ne face să ne simţim. Cercetarea noastră constată că, pentru o mică parte din oameni, social media generează emoţii negative; 4% înregistrează un sentiment de <anxietate>; acelaşi procentaj raportează că se simte <furios>, <frustrat> sau experimentează <FOMO> - (the fear of missing out). Constatăm că una din opt persoane (13%) şi-au şters sau dezactivat chiar şi conturile de pe aceste reţele sociale. Nu este nevoie să mergeţi atât de departe, dar ar trebui să vă luaţi ceva timp pentru alte activităţi, să vă îndepărtaţi de ecran şi – poate - să nu urmăriţi oameni sau subiecte care vă creează emoţii negative”, se mai arată în comunicatul companiei.
Specialiştii atrag atenţia că trebuie să fim atenţi ori de câte ori împărtăşim datele personale online. Astfel, 52% dintre utilizatorii de social media cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani cunosc pe cineva ale cărui date personale au fost compromise şi 7% dintre utilizatorii din întreaga lume spun că au fost victime ale fraudelor prin intermediul reţelelor sociale.
„Asiguraţi-vă că setările de confidenţialitate sunt cele mai restrictive, utilizaţi software-ul de gestionare a parolelor şi fiţi atenţi la informaţiile personale pe care le distribuiţi pe reţelele sociale”, mai transmit reprezentanţii Karpersky.
Cercetarea a fost realizată de Opinium Research în perioada 18-31 mai 2021 pe 15.682 de adulţi din 25 de ţări.
Citește pe alephnews.ro: SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare al focului în 2025
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe