Peşte congelat versus peşte proaspăt: avantaje şi dezavantaje

Cu siguranţă, şi tu ţi-ai pus această întrebare de fiecare dată când ai mers la cumpărături. Mulţi dintre noi credem că peştele congelat nu este la fel de sănătos precum cel proaspăt, dar adevărul este că nu congelarea este cea care pune probleme, ci momentul când se face. Cu cât mai rapid este congelat peştele după capturare, cu atât este mai sănătos, potrivit CSID.

Urmărește
1870 afișări
Imaginea articolului Peşte congelat versus peşte proaspăt: avantaje şi dezavantaje

Peşte congelat versus peşte proaspăt: avantaje şi dezavantaje (Imagine: pacificfreshfish.com)

Aceeaşi regulă este valabilă şi în cazul peştelui proaspăt: trebuie consumat cât mai curând posibil după capturare!

Peştele este un aliment complet, care asigură organismului acizi graşi Omega 3, proteine de calitate şi multe substanţe nutritive esenţiale, care ţin sub control greutatea, nivelul colesterolului şi tensiunea arterială. Spre deosebire de peştele proaspăt, cel congelat prezintă avantajul că este mai ieftin, motiv pentru care multă lume îl alege pe cel din urmă. De asemenea, mai multe sortimente de peşte nu pot fi găsite sub formă proaspătă tot timpul.

Peştele congelat este sănătos?

Deşi, la prima vedere, ai putea spune că peştele proaspăt este o alegere mai bună pentru sănătatea ta, adevărul este că şi cel congelat este la fel de sănătos, atât timp cât este depozitat şi preparat corespunzător (deci nu în baie de ulei!).

Diferenţa de textură şi gust este dată de expunerea îndelungată a peştelui înainte de a fi congelat. Aşadar, un peşte congelat care nu are un gust bun şi o textură specifică cel mai probabil nu a fost ambalat în intervalul de timp recomandat. 

Însă, de cele mai multe ori, reglementările nu permit asfel de situaţii, iar peştele congelat este la fel de bogat în substanţe nutritive precum cel proaspăt şi nu îşi modifică textura odată ce a fost decongelat. În plus, dacă optezi pentru peşte congelat, e bine să ştii că astfel contribui la protejarea mediului, deoarece este prevenită risipa, iar costurile pentru producţie şi transport sunt mult mai reduse, potrivit National Geographic.

Citeşte articolul complet pe CSID.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici