- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (14.07.2023, 22:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste o treime dintre cuplurile americane dorm în paturi separate
Peste o treime dintre cuplurile americane optează pentru un "divorţ de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.
Urmărește
1681 afișări
Sursa foto: Twitter
Pentru cei care au somnul uşor, orice obicei al iubitei/iubitului este deranjant. Acesta este motivul pentru care multe cupluri americane - peste o treime, conform unui sondaj recent al Academiei Americane de Medicină a Somnului - optează pentru un "divorţ de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.
Isabelle Morley, un psiholog specializat în terapia de cuplu, a declarat că obiceiuri precum trezitul sau culcatul la ore diferite pot reduce cele 7-9 ore de somn recomandate de care avem nevoie în fiecare noapte pentru a fi sănătoşi. Ea a recomandat dormitul în paturi diferite pentru cei care observă că se simt mai odihniţi când partenerul este plecat din oraş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
"Somnul este sacru", a spus Morley. "Ar trebui să punem somnul mai presus de aproape orice altceva, deoarece este cel mai important <regizor> al dispoziţiei noastre". Lipsa somnului poate duce la o nervozitate matinală sau dezinteres faţă de celălalt.
Potrivit Insider, poate fi un subiect dificil de abordat, motiv pentru care Morley a împărtăşit câteva sfaturi despre cum pot dormi separat cuplurile fără să rănească sentimentele celuilalt.
De cele mai multe ori, este vorba de cupluri în care unul vrea să doarmă seprat, iar celălalt nu. Conversaţia trebuie începută „cu blândeţe şi dragoste", cu accent pe beneficiile pe care le poate aduce dormitul separat cuplului.
"Dormitul separat nu are nimic de-a face cu dorinţa de a minimiza conexiunea sau timpul petrecut împreună. Este vorba despre a prioritiza un somn bun pentru bunăstarea şi fericirea tuturor", a dat ca exemplu psihologul.
Chiar dacă dormiţi în paturi separate, asta nu înseamnă că nu puteţi sta în camera unuia sau altuia înainte de culcare, afirmă Isabelle Morley.
"Puteţi citi în continuare împreună înainte de a merge la culcare sau o persoană ar putea să meargă în patul celeilalte dimineaţa pentru a avea în continuare acel timp intim împreună", a spus Morley.
O altă opţiune pe care a recomandat-o este construirea unor obiceiuri înainte de mers la somn, precum cuibărirea pe canapea.
Este posibil ca unii parteneri să îşi dorească cu adevărat să împartă patul peste noapte, cel puţin o parte din timp, aşa că, conform psihologului, compromisul poate ajuta uneori.
De exemplu, unii dintre clienţii ei dorm separat pentru că au copii, care ar putea să-i scoată din pat în mijlocul nopţii. Acele persoane ar putea să doarmă separat în timpul săptămânii de lucru pentru a dormi cât mai mult posibil, dar să împartă patul în weekend-uri, când pot dormi mai mult.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe