- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (14.07.2023, 22:36)
Peste o treime dintre cuplurile americane dorm în paturi separate
Peste o treime dintre cuplurile americane optează pentru un "divorţ de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.
Urmărește
1682 afișări
Sursa foto: Twitter
Pentru cei care au somnul uşor, orice obicei al iubitei/iubitului este deranjant. Acesta este motivul pentru care multe cupluri americane - peste o treime, conform unui sondaj recent al Academiei Americane de Medicină a Somnului - optează pentru un "divorţ de somn" sau pentru a dormi în paturi diferite.
Isabelle Morley, un psiholog specializat în terapia de cuplu, a declarat că obiceiuri precum trezitul sau culcatul la ore diferite pot reduce cele 7-9 ore de somn recomandate de care avem nevoie în fiecare noapte pentru a fi sănătoşi. Ea a recomandat dormitul în paturi diferite pentru cei care observă că se simt mai odihniţi când partenerul este plecat din oraş.
"Somnul este sacru", a spus Morley. "Ar trebui să punem somnul mai presus de aproape orice altceva, deoarece este cel mai important <regizor> al dispoziţiei noastre". Lipsa somnului poate duce la o nervozitate matinală sau dezinteres faţă de celălalt.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Potrivit Insider, poate fi un subiect dificil de abordat, motiv pentru care Morley a împărtăşit câteva sfaturi despre cum pot dormi separat cuplurile fără să rănească sentimentele celuilalt.
De cele mai multe ori, este vorba de cupluri în care unul vrea să doarmă seprat, iar celălalt nu. Conversaţia trebuie începută „cu blândeţe şi dragoste", cu accent pe beneficiile pe care le poate aduce dormitul separat cuplului.
"Dormitul separat nu are nimic de-a face cu dorinţa de a minimiza conexiunea sau timpul petrecut împreună. Este vorba despre a prioritiza un somn bun pentru bunăstarea şi fericirea tuturor", a dat ca exemplu psihologul.
Chiar dacă dormiţi în paturi separate, asta nu înseamnă că nu puteţi sta în camera unuia sau altuia înainte de culcare, afirmă Isabelle Morley.
"Puteţi citi în continuare împreună înainte de a merge la culcare sau o persoană ar putea să meargă în patul celeilalte dimineaţa pentru a avea în continuare acel timp intim împreună", a spus Morley.
O altă opţiune pe care a recomandat-o este construirea unor obiceiuri înainte de mers la somn, precum cuibărirea pe canapea.
Este posibil ca unii parteneri să îşi dorească cu adevărat să împartă patul peste noapte, cel puţin o parte din timp, aşa că, conform psihologului, compromisul poate ajuta uneori.
De exemplu, unii dintre clienţii ei dorm separat pentru că au copii, care ar putea să-i scoată din pat în mijlocul nopţii. Acele persoane ar putea să doarmă separat în timpul săptămânii de lucru pentru a dormi cât mai mult posibil, dar să împartă patul în weekend-uri, când pot dormi mai mult.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump