Peştera în care au trăit Romulus şi Remus, descoperită de arheologii italieni

Arheologii italieni cred că au descoperit peştera în care Romulus şi Remus, gemenii care au întemeiat Roma, au fost crescuţi de o lupoaică, potrivit unei binecunoscute legende.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Peştera în care au trăit Romulus şi Remus, descoperită de arheologii italieni

Peştera în care au trăit Romulus şi Remus, descoperită de arheologii italieni

O peşteră decorată cu scoici şi mozaicuri a fost descoperită lângă ruinele palatului Augustus, pe dealul Palatin. Arheologii italieni cred că este vorba de pierdutul altar cunoscut sub numele de Lupercale.

"Acesta ar putea fi locul în care a luat naştere mitul Romei, unul dintre cele mai cunoscute din lume, legendara peşteră în care o lupoaică i-a alăptat pe Romulus şi Remus, salvându-i de la moarte", a indicat ministrul italian al Culturii Francesco Rutelli, care a prezentat această descoperire.

Peştera, cu o adâncime de 16 metri, a fost descoperită în timpul unor lucrări de restaurare a palatului. Experţii au utilizat o sondă dotată cu cameră video, iar imaginile au scos la iveală peştera care are în centru un vultur alb şi care este în bună stare de conservare.

Potrivit mitului, Romulus şi Remus, fiii zeului Marte, au fost abandonaţi pe malul râului Tibru. Ei au fost găsiţi de o lupoaică, ce i-a alăptat salvându-i astfel de la moarte.

Se spune că cei doi fraţi au întemeiat Roma şi apoi au început să se certe, pentru că amândoi îşi doreau să conducă oraşul. Romulus l-a ucis pe Remus.

Lupercale, numit după termenul latinesc pentru "lup", a devenic un loc sacru pentru vechii romani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici