Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead, a murit la vârsta de 61 de ani

"Philthy Animal" Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead, a murit la vârsta de 61 de ani, au anunţat, joi, foştii lui colegi de formaţie, citaţi de bbc.com.

Urmărește
231 afișări
Imaginea articolului Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead, a murit la vârsta de 61 de ani

Eddie Clark si Phil Taylor (Imagine: Wikipedia)

Chitaristul "Fast" Eddie Clarke a scris următorul mesaj pe pagina sa de Facebook: "Dragul meu prieten şi frate a murit noaptea trecută. Avea o personalitate deosebită".

Phil Taylor, originar din Chesterfield, a cântat în trupa britanică vreme de 14 ani, alături de Eddie Clarke şi de solistul Ian "Lemmy" Kilmister.

Phil Taylor a participat la înregistrarea tuturor pieselor de succes din repertoriul formaţiei Motörhead, inclusiv "Ace of Spades" şi "Overkill".

"Din fericire, am compus o muzică fantastică împreună şi am multe, foarte multe amintiri plăcute şi dragi despre timpul petrecut împreună", a adăugat Eddie Clarke.

Potrivit spuselor sale, Phil Taylor era bolnav de mai mult timp. "Însă acest lucru nu înseamnă că suporţi mai uşor durerea atunci când momentul său a sosit", a adăugat chitaristul britanic.

Toboşarul Phil Taylor a cântat cu trupa Motörhead din 1975 până în 1984 şi din 1987 până în 1992 şi spunea că perioada în care lipsit din formaţie a fost "o vacanţă".

În 1975, basistul, solistul şi compozitorul Ian "Lemmy" Kilmister a înfiinţat Motörhead, care urma să devină una dintre formaţiile care au definit muzica rock din Marea Britanie în anii '80.

Potrivit site-ului grupului, Taylor a părăsit trupa în februarie 1984, după ce formaţia a înregistrat o versiune a piesei "Ace of Spades" pentru serialul de televiziune "The Young Ones".

Însă a revenit în trupă după trei ani şi a fost prezent la înregistrările pentru toate albumele majore din repertoriul Motörhead, inclusiv pentru discurile "Overkill", "Bomber", "Ace of Spades" şi versiunea live "No Sleep 'til Hammersmith".

A fost concediat în 1992, în timpul înregistrărilor pentru albumul "March or Die", deoarece nu a reuşit să înveţe partitura pentru tobe a piesei "I Ain't No Nice Guy".

Ultimul concert susţinut alături de Motörhead a fost cel de la Irvin Meadows din California, în martie 1992.

A participat totuşi la o scurtă reuniune a membrilor trupei Motörhead, la Birmingham, în noiembrie 2014, însă a apărut doar pe scenă, nu şi în spatele tobelor.

În octombrie anul trecut, trupa Motörhead a lansat cel de-al 21-lea album de studio, "Aftershock", care este o continuare a materialului scos pe piaţă în 2010, "The World Is Yours".

De la înfiinţarea ei, în 1975, de Lemmy Kilmister, celebra trupă britanică a reuşit să vândă peste 50 de milioane de copii ale albumelor la nivel mondial.

După lansarea albumelor "Overkill", "Bomber", "Ace Of Spades" şi "No Sleep 'Til Hammersmith", Motörhead a devenit una dintre cele mai populare şi apreciate trupe rock din Marea Britanie şi nu numai.

Talentul i-a fost apreciat şi recunoscut de-a lungul anilor prin numeroase premii: în 1980, trupa a câştigat discul de argint pentru albumul "Bomber", în 1991, a primit o nominalizare la premiile Grammy pentru albumul "1916", iar, în 2001, a primit discul de aur pentru piesa "The Game". Printre hiturile trupei se numără "Ace of Spades", "Killed By Death" şi "Born To Raise Hell".

În 2012, Motörhead a susţinut un concert la Bucureşti, în cadrul OST Fest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici