Phoenix prezintă "Phoenix Classics", pe 27 mai, la Sala Palatului din Capitală

Trupa Phoenix organizează, pe 27 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, un spectacol-concept, intitulat "Phoenix Classics", la care invitaţi vor fi instrumentiştii Adrian Petrescu şi Nicolae Dumitru, a declarat pentru MEDIAFAX Ionuţ Contras, managerul formaţiei.

Urmărește
111 afișări
Imaginea articolului Phoenix prezintă "Phoenix Classics", pe 27 mai, la Sala Palatului din Capitală

Phoenix prezintă "Phoenix Classics", pe 27 mai, la Sala Palatului din Capitală (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

"Va fi un program complet, un spectacol-concept, va fi o sinteză între «Rapsodia Română Nr. 1 în La Major» şi primul album de concepţie, «Cei ce ne-au dat nume», şi între «Rapsodia Română Nr. 2 în Re Major» şi albumul nostru «Mugur de Fluier»", a declarat Contras.

De asemenea, acesta a precizat că trupa Phoenix îi va avea ca invitaţi, în concertul de pe 27 mai, pe Adrian Petrescu, la oboi şi saxofon, şi Nicolae Dumitru, la pian, "doi monştri sacri, cu care noi am mai colaborat".

În legătură cu preţul biletelor, Contras a spus că acestea vor fi "accesibile", astfel încât la eveniment să participe cât mai mulţi fani.

Pe de altă parte, trupa Phoenix prezintă, pe 28 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Palatului din Bucureşti, concertul "Symphoenix", o producţie originală ce reuneşte pe aceeaşi scenă aproximativ 100 de muzicieni, membri ai Orchestrei Simfonice Bucureşti şi ai Corului Accoustic, ce vor evolua sub bagheta dirijorului Daniel Jinga. De asemenea, printre invitaţii speciali ai serii se numără tenorul Vlad Miriţă, prim-solista Operei Române Tina Munteanu şi Adrian Petrescu (oboi şi saxofon).

Biletele pentru spectacol sunt disponibile în reţeaua Vreau Bilet (Unirea Shopping Center etaj 2, Carrefour Feeria - Băneasa Shopping City, Pasajul Universităţii - Trident Touring), la Sala Palatului şi online, prin www.vreaubilet.ro. Preţul unui bilet variază între 60 şi 220 lei, în funcţie de categoria de loc.

Phoenix, numită iniţial Sfinţii, s-a constituit ca trupă de studenţi şi şcolari în 1962, la Timişoara. Începând cu anii '70, formaţia intră sub cenzura comunistă, iar în 1975, după un concert susţinut la Sarmizegetusa Dacica, apariţia trupei Phoenix este interzisă la televiziune. În acelaşi an, Nicu Covaci este luat la poliţie şi interogat timp de două săptămâni, zi de zi, în urma unor acuzaţii false. Din acest motiv, el renunţă la cetăţenia română, iar în 1976 pleacă în Olanda şi se stabileşte la Amsterdam.

Un an mai târziu, Covaci se întoarce în ţară şi în boxele "Marshall" ale instalaţiei sale de sunet îi închide pe membrii formaţiei, pe care îi scoate din ţară şi îi duce în Germania. Formaţia a trecut apoi printr-o serie de dizolvări, artiştii ocupându-se de diverse proiecte solo, dar, în 1988, ei se reunesc încă o dată în jurul lui Covaci, urmând ca, în 1990, artistul să aibă prima revedere cu publicul român, după o absenţă de 13 ani.

În 2007, preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe membrii trupei Phoenix, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de activitate a grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici