- Home
- Life-Inedit
- FLORIDA KEYS, (19.12.2012, 14:27)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pisicile lui Hemingway, cu şase degete la o lăbuţă, subiect de dispută în justiţie în Statele Unite - FOTO
Cele 50 de pisici cu câte şase degete la fiecare lăbuţă care trăiesc în deplină libertate în Muzeul şi Casa Memorială Ernest Hemingway din Florida Keys au devenit un veritabil subiect de dispută în justiţie, în Statele Unite ale Americii.
Urmărește
1513 afișări
Pisicile lui Hemingway, cu şase degete la o lăbuţă, subiect de dispută în justiţie în Statele Unite (Imagine: www.hemingwayhome.com)
Una dintre cele mai populare atracţii turistice din Florida Keys este Muzeul şi Casa Memorială Ernest Hemingway (Ernest Hemingway Home & Museum), în care celebrul scriitor american a trăit între anii 1931 şi 1938, informează today.com.
Muzeul atrage aproximativ 250.000 de vizitatori în fiecare an - nu doar pentru că autorul unor romane celebre precum "Fiesta" ("The Sun Also Rises") şi "Pentru cine bat clopotele" ("For Whom the Bell Tolls") şi-a petrecut în acea casă şapte ani din viaţă, ci şi pentru a vedea cele 50 de feline cu şase degete care locuiesc în această clădire istorică.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Georgescu, mesaj către Lasconi: nu aveţi de ce să vă bucuraţi, sunteţi parte a sistemului
-
Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal
Aproximativ 50 de pisici, urmaşe ale unei pisici albe cu câte şase degete la fiecare labă, al cărei nume era Snowball, pe care Hemingway a primit-o drept cadou în 1935, locuiesc în prezent în muzeu. Potrivit site-ului instituţiei, toate pisicile se află sub supravegherea unui medic veterinar şi sunt deparazitate regulat.
Majoritatea pisicilor sunt castrate pentru a ţine populaţia sub control. Doar câteva dintre ele, atent selecţionate, au rămas necastrate, pentru a putea să se înmulţească şi să transmită mai departe acea trăsătură distinctă a degetului suplimentar.
Din cauza unei plângeri depuse de un vizitator al muzeului, unele lucruri din viaţa de zi cu zi din acea clădire ar putea să se schimbe, iar situaţia pisicilor ar putea fi decisă în ultimă instanţă la Curtea Superioară din Statele Unite.
Potrivit unui articol postat pe site-ul Today.com, Curtea de Apel a decis că muzeul trebuie să se supună reglementărilor stipulate în legea pentru protecţia animalelor (Animal Welfare Act). Dacă această decizie va fi menţinută, muzeul va fi obligat să se supună unor obligaţii destul de costisitoare - să închidă pisicile în cuşti pe timpul nopţii, să le marcheze, să construiască ziduri şi pereţi mai înalţi şi să plătească diverse taxe şi amenzi.
Administratorii muzeului susţin că funcţionarea acestei case memoriale nu cade sub incidenţa Animal Welfare Act. Deşi nu au anunţat deocamdată măsurile pe care le vor lua pentru a contracara decizia Curţii de Apel, administratorii muzeului au la dispoziţie posibilitatea de a duce cazul la Curtea Supremă.
Libertatea pisicilor este unul dintre principalele elemente care asigură succesul turistic al muzeului.
"Vrem ca oamenii să vină aici şi să vadă cum era casa atunci când Hemingway locuia aici, să vadă exact ceea ce vedea Hemingway. Cu cele 50 de pisici alergând în deplină libertate pe această proprietate", a spus Dave Gonzales, purtător de cuvânt al muzeului, într-un mesaj video de promovare a casei memoriale.
Născut în Illinois pe 21 iulie 1899, Ernest Hemingway şi-a început cariera de scriitor publicând diverse articole pentru un ziar din Kansas City, la vârsta de 17 ani. După intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial, Hemingway s-a înrolat voluntar într-o unitate de ambulanţe militare din Italia. A fost rănit pe front şi s-a întors în America, devenind reporter. A fost trimis din nou în Europa, pentru a scrie despre diverse evenimente, precum revoluţia din Grecia şi, mai târziu, Războiul Civil din Spania. A început să scrie romane în jurul vârstei de 20 de ani, iar primul său roman, "The Sun Also Rises", a fost publicat în 1926.
Ernest Hemingway a fost premiat cu Pulitzer, în 1953, şi cu Nobel pentru literatură, în 1954. Hemingway s-a mutat în 1939 la Finca Vigia, în Cuba, unde a scris romane precum "Bătrânul şi marea", "Sărbătoarea continuă" şi "Insule în derivă". Printre alte romane celebre ale sale se numără "Grădină Raiului", "Zăpezile de pe Kilimanjaro şi alte povestiri", "Fiesta", "Noaptea dinaintea bătăliei şi alte povestiri", "Pentru cine bat clopotele" şi "Adio, arme". În iulie 1960, Hemingway s-a reîntors în Statele Unite unde, un an mai târziu, la vârsta de 61 de ani, s-a sinucis.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:33
-
astăzi, 19:27