- Home
- Life-Inedit
- BOSTON, (18.02.2008, 11:43)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Planete similare cu Pământul, frecvente în galaxia noastră
Planete de tip terestru, care au condiţii potrivite pentru dezvoltarea vieţii, sunt mai comune în galaxia noastră decât s-a crezut până recent, potrivit unui studiu realizat în SUA, prezentat la conferinţa anuală a Asociaţiei americane pentru promovarea ştiinţei de la Boston.
Urmărește
28 afișări
Planete similare cu Pământul, frecvente în galaxia noastră
Astronomul Michael Meyer, de la Universitatea din Arizona (sud-vest), care a colectat date cu ajutorul telescopului spaţial Spitzer al NASA, a stabilit că cel puţin 20% şi, poate, până la 60% dintre stelele comparabile cu Soarele nostru permit formarea unor planete de tip terestru, similare Pământului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Am studiat evoluţia gazelor şi a prafului din jurul unor stele similare cu Soarele nostru, din diferite perioade, şi am comparat rezultatele cu ceea ce era similar sistemului nostru solar - care datează de aproximativ 4,6 miliarde de ani -, în primele stadii ale evoluţiei acestuia", a explicat astronomul.
În timpul cercetărilor, Michael Meyer şi echipa sa de cercetători au studiat şase grupuri de stele cu mase comparabile celei a Soarelui, clasate în funcţie de vârstă, de la trei milioane la trei miliarde de ani.
De altfel, potrivit acestui studiu, planetele similare cu Pământul ar fi mai numeroase decât cele gazoase în Calea Lactee.
"La prima vedere, frecvenţa formării planetelor de tip terestru este mai ridicată decât frecvenţa estimată a formării planetelor gazoase, precum Jupiter", a explicat astronomul în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că "este un rezultat uimitor".
"Însă rezultatele studiului au nevoie de confirmări suplimentare", a mai spus Meyer, care a adăugat că există mai multe moduri de a interpreta aceste date.
Astronomul Debra Fisher, de la Universitatea din San Francisco, California, a amintit că în ultimii 12 ani au fost descoperite în afara sistemului nostru solar peste 250 de planete "şi surprinzător este faptul că acestea sunt foarte diverse". "Mai ştim şi că un element de bază al vieţii, cel pe care îl cunoaştem noi, carbonul, este la fel de comun în univers ca şi molecula de apă", a adăugat aceasta.
Alan Stern, specialist în planete din cadrul NASA, a declarat "că se aşteaptă" - fără a merge în alt sistem solar - să fie descoperite planete de tip terestru, poate mai mari, în centura Kuiper".
Centura Kuiper este o "suburbie" a sistemului nostru solar, formată din asteroizi şi alte obiecte respinse în momentul fărmării acestuia. Centura Kuiper va fi explorată de sonda New Horizons, lansată spre Pluto în 2006, începând cu 2015.
În ceea ce priveşte frecvenţa planetelor de tip terestru în galaxia noastră, Michael Meyer a mai subliniat că "adevăratul test al rezultatului observaţiilor sale va veni odată cu lansarea misiunii Kepler a NASA". Sonda va fi lansată în februarie 2009 şi va avea ca scop cercetarea planetelor din afara sistemului nostru solar.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36