Ploaie de omagii în lume, după decesul actriţei Liz Taylor - VIDEO

Numeroşi artişti din domeniul cinematografiei şi al muzicii, dar şi personalităţi politice şi sportive au ţinut să aducă un omagiu, miercuri, actriţei americane Elizabeth Taylor, considerată "ultimul mare star de la Hollywood", decedată la vârsta de 79 ani.

Urmărește
171 afișări
Imaginea articolului Ploaie de omagii în lume, după decesul actriţei Liz Taylor - VIDEO

Ploaie de omagii în lume, după decesul actriţei Liz Taylor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nancy Reagan, fostă actriţă şi văduva fostului preşedinte american Ronald Reagan a declarat: "Elizabeth Taylor era o femeie pasională şi plină de compasiune pentru cei care o înconjurau: familia, prietenii şi victimele SIDA. Era o legendă veritabilă şi ne va lipsi".

Franco Zeffirelli, regizorul italian cu care Liz Taylor a filmat "Îmblânzirea scorpiei" (1967)" şi "Tinereţea lui Toscanini" (1988) a spus la rândul său: "Odată cu ea dispare o divă aşa cum nu mai există în zilele noastre. Era foarte frumoasă, inteligentă şi suficient de divă pentru a-i încurca puţin pe cei cu care se întâlnea. Era, totodată, o femeie mai mult decât liberă, care şi-a permis să aibă opt mariaje şi şapte soţi într-o epocă foarte diferită de vremurile actuale".

De cealaltă parte, Frédéric Mitterrand, ministrul francez al Culturii a spus despre legendara actriţă: "A fost ultimul mare star, ultimul mare împărat, ultima regină. Cariera ei corespunde unei mari perioade a cinematografului romanesc, într-un moment în care cinematografia hollywoodiană se sprijinea pe scenarii de o calitate excepţională".

Chris Dodd, senator american şi preşedintele Motion Picture Association of America (MPAA), vorbeşte atât despre contribuţia ei în cinematografie, cât şi despre actele sale caritabile: "Contribuţia ei artistică la industria cinematografică este incalculabilă. Talentul ei a trecut proba timpului şi a impresionat multe generaţii de cinefili. A fost o veritabilă legendă a Americii, a cărei moştenire depăşea cu mult talentul ei de actriţă, în special prin eforturile ei contra maladiei SIDA".

Line Renaud, cântăreaţă şi actriţă franceză spune despre Liz că "avea un talent nebun şi o frumuseţe extraordinară şi unică. Era o excelentă actriţă cu o carieră uriaşă, «un monstru sacru» al celei de-a şaptea arte".

Celebrul Elton John, cântăreţ britanic cu care a colaborat la multe din galele de caritate, spune: "Tocmai am pierdut unul dintre giganţii de la Hollywood. Însă, mai ales, am pierdut o personalitate incredibilă".

Şi George Michael, cântăreţ britanic, regretă dispariţia marii actriţe: "A făcut foarte multe lucruri în aceşti ultimi 25 de ani pentru a ajuta lumea să facă faţă epidemiei SIDA. Sunt mândru că am cunoscut-o, chiar dacă destul de puţin. Este o zi tristă. Elizabeth Taylor era ultimul mare star de la Hollywood, o femeie fantastică şi plină de şarm. A fost singura persoană pe care am cunoscut-o care avea ochii cu adevărat de culoare violet. Erau atât de frumoşi".

Francois Fillon, premierul francez, a declarat: "Frumuseţea şi senzualitatea celei care va rămâne pentru marele ecran o Cleopatra de neegalat i-au oferit o notorietate mondială", la fel ca şi "subtilitatea interpretărilor sale, în special din filmele «Butterfield 8» şi «Cui i-e frică de Virginia Woolf?»".

Cindy Crawford, top model american, a spus: "Dumnezeu să o odihnească. A fost o femeie incredibilă, atât în interior, cât şi la exterior şi a reprezentat o mare sursă de inspiraţie pentru mine".

Magic Johnson, fost jucător profesionist de baschet american şi seropozitiv, a spus, la anunţul veştii despre decesul actriţei: "Îţi mulţumesc, Elizabeth Taylor, pentru ajutorul tău în războiul contra virusului HIV şi a maladiei SIDA. Ne vei lipsi".

Steve Martin, actor american, povesteşte despre ea: "Am întâlnit-o pe Elizabeth Taylor de mai multe ori. Era foarte spirituală şi plină de autoironie, iar acest lucru mi s-a părut uimitor şi plin de prospeţime. Îi plăcea să râdă".

Serena Williams, jucătoare americană de tenis, i-a adus şi ea un omagiu: "Elizabeth Taylor: graţie, stil, eleganţă, legendă. Aveai acel gen de frumuseţe pe care lumea nu-l mai văzuse niciodată până atunci. Cuvintele nu vor putea să descrie ceea ce reprezintă dispariţia ta".

Michael Caine, actor britanic, şi-a exprimat regretul faţă de pierderea unei prietene: "Sunt foarte trist de când am aflat despre moartea acestei prietene frumoase. Era o persoană de treabă".

Iar Michael Winner, regizor britanic, este de părere că "Elizabeth Taylor a fost ultimul mare star glamour. Viaţa ei a reprezentat cel mai lung foileton din istorie. Era întruchiparea şarmului şi a tragediei care îi atrag pe oameni la Hollywood".

Muzicianul american Tito Jackson spune: "Elizabeth Taylor a fost o persoană care a avut un impact major în industria cinematografică, dar şi în societate. Am admirat mai ales implicarea ei în lupta contra maladiei SIDA. Am apreciat întotdeauna loialitatea ei de neclintit şi prietenia ei necondiţionată pentru regretatul meu frate Michael Jackson. Liz l-a ajutat pe fratele meu în câteva momente dificile din viaţa lui. Odihnească-se în pace".

Cântăreaţa americană Madonna regretă pierderea "unei femei unice": "Îmi pare atât de rău să aud că această mare legendă a murit. Am admirat-o şi respectat-o nu doar ca actriţă, ci şi pentru uimitoarea ei carieră de activistă contra maladiei SIDA. Era o femeie unică".

Mike Nichols, regizorul filmului "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", spune: "Elizabeth m-a şocat nu doar prin frumuseţea ei, ci şi prin generozitatea ei. Prin felul în care râdea. Prin vitalitatea ei, pe care o afişa, fie că filmam o scenă dificilă din film, fie că ne aflam cu toţii într-un restaurant unde rămâneam până în zori. Este unică şi de neuitat atât în film, cât şi în inimile noastre".

Celebra cântăreaţă şi actriţă Liza Minnelli este de părere că Liz Taylor "a fost cu adevărat un star, nu doar pentru că era frumoasă şi celebră. Elizabeth Taylor avea talent". "Ca prietenă, mi-a fost întotdeauna alături. Îmi va fi dor de ea pentru tot restul vieţii mele, însă mă simt norocoasă că am cunoscut-o", a adăugat aceasta.

Iar cântăreaţa şi actriţa Barbra Streisand a declarat: "Acesta este sfârşitul unei epoci. Nu doar pentru că ea era frumoasă şi celebră. Ci pentru umanismul ei. A dat un chip luptei contra HIV/ SIDA. Era amuzantă. Era generoasă. A făcut ca viaţa ei să conteze".

Actriţa americană Joan Collins a spus şi ea, cu regret: "Sunt teribil de tristă din cauza morţii lui Elizabeth Taylor. Deşi toată lumea de aici din Hollywood ştia că sfârşitul ei era aproape, suntem cu toţii în stare de şoc. A fost cu adevărat ultima mare legendă de la Hollywood, o mare frumuseţe, o mare actriţă şi a continuat să fascineze lumea întreagă pe parcursul întregii ei vieţi tumultuoase şi cariere. Nu va exista niciodată un alt star care să se apropie măcar de nivelul ei de celebritate şi generozitate, în special în ceea ce priveşte implicarea ei în lupta contra maladiei SIDA. Ne va lipsi".

Actriţa Elizabeth Taylor a murit la vârsta de 79 de ani, miercuri dimineaţă, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles unde fusese internată de şase săptămâni, din cauza unei insuficienţe cardiace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici