Pokemon Go şi Protestele pentru Democraţie: "Vânătoarea", un pretext pentru manifestaţii ilegale

Chinezii care trăiesc în Hong Kong folosesc pretextul "vânătorii" de pokemoni pentru a organiza manifestaţii publice pro democraţie. Protestele sunt interzise în Hong Kong fără avizul autorităţilor, relatează Los Angeles Times.

Urmărește
1458 afișări
Imaginea articolului Pokemon Go şi Protestele pentru Democraţie: "Vânătoarea", un pretext pentru manifestaţii ilegale

Pokemon Go şi Protestele pentru Democraţie: "Vânătoarea", un pretext pentru manifestaţii ilegale (Imagine Shutterstock)

Autoritaţile din fosta colonie britanică Hong Kong, care este acum deţinută şi controlată de oficialii de la Beijing, sunt îngrijorate: o mişcare pro democratică se petrece în oraşul chinez şi manifestaţia este disimulată de un motiv insolit: o vânătoare de pokemoni.

Conducătorii unui grup protestar denumit "People's Wall News" a călăuzit membrii prin intermediul reţelelor de socializare să mintă poliţiştii din Hong Kong. Deşi ei aveau o întâlnire cu carater politic, au fost instruiţi să spună forţelor de ordine că s-au strâns în număr mare ca să "vâneze" pokemoni.

Jocul a fost lansat în Hong Kong săptămâna trecută. Protestatarii au fost inspiraţi să organizeze întâlniri "camuflate": pavăza lor, Pokemon Go.

"Hong Kong is Not China", o altă organizaţie protestatară, care luptă pentru instaurarea democraţiei în Hong Kong, a organizat o întâlnire de taină săptămâna trecută. În social media, protestatarii au creat pagini de evenimente ce anunţau o "vânătoare" de pokemoni.

Poliţia a emis o declaraţie prin care dezvăluie că sunt la curent cu tacticile folosite de grupurile protestare şi îi avertizează pe partizanii democraţiei să nu cauzeze tensiuni în societate.

Dincolo de strategii politice, disensiunile dintre poliţie şi grupurile care cer independenţa au fost intense în Hong Kong, în ultima săptămână.

Hong Kong, cunoscut oficial ca Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, înconjurată geografic pe 3/4 de Delta râului Perlelor şi Marea Chinei de Sud.

În 1842 Marea Britanie a obţinut de la împăratul Chinei controlul unei insule pe nume Honk Kong, în scopul de a construi un port pentru navele lor de comerţ.

În 1898 Marea Britanie a încheiat un tratat cu China prin care li s-a acordat concesionarea pe 99 de ani a insulei şi a câtorva zone din împrejurul ei.

De-a lungul anilor, poziţia geografică şi legăturile comerciale au transformat Honk Kong-ul într-o mare metropolă. Oraşul a devenit unul dintre cele mai mari porturi din lume, centru comercial şi financiar de prim rang în lume, având o populaţie de 7 milioane de locuitori.

În 1997 teritoriul a fost retrocedat guvernului de la Beijing.

Cu toate că clima este foarte caldă şi umedă, turistul care se aventurează pe străzile acestui oraş va rămâne impresionat de ritmul de viaţă alert al acestui oraş, întâlnind la tot pasul clădiri moderne şi foarte înalte, aici aflându-se cea mai înaltă clădire din Asia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici