- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (09.08.2022, 13:45)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Populaţia unei specii pe cale de dispariţie a crescut spectaculos în ultimul an
- Populaţia de papagali kakapo din Noua Zeelandă a crescut spectaculos în ultimul an, ajungând la peste 250 de exemplare.
- Specia este pe cale de dispariţie, potrivit Reuters.
Urmărește
3934 afișări
Sursa foto: Twitter Dr Andrew Digby
Populaţia de kakapo din Noua Zeelandă, un papagal care nu poate zbura şi care este pe cale de dispariţie, a crescut cu 25% în ultimul an, ajungând la 252 de păsări, în urma unui sezon de reproducere bun şi a succesului înregistrat cu inseminarea artificială, a anunţat marţi departamentul de conservare a speciilor.
Papagalii Kakapo au fost aproape exterminaţi de prădătorii introduşi, cum ar fi şobolanii, deoarece păsările nu pot zbura. Problema a fost amplificată de consangvinizare, de fertilitatea foarte scăzută (doar 50% din ouă sunt fertilizate) şi de faptul că păsările se înmulţesc doar o dată la doi sau trei ani, atunci când anumiţi pomi dau roade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Populaţia de kakapo, care este cel mai greu papagal din lume, a ajuns în prezent la cel mai mare număr din anii 1970.
„Existau doar 86 de kakapo când am început să lucrez ca ranger pentru kakapo în 2002. Acel număr era înspăimântător. Faptul că avem un sezon de reproducere cu 55 de pui reprezintă un pas foarte mare", a declarat Deidre Vercoe, manager operaţional pentru programul de recuperare a kakapo.
Programul a fost înfiinţat în 1995. Este o colaborare între departamentul de conservare din Noua Zeelandă şi tribul maori Ngai Tahu şi foloseşte voluntari pentru a ajuta la activităţi precum monitorizarea cuiburilor pentru a le feri de probleme. Unele păsări au fost salvate după ce au rămas blocate în noroi sau între copaci.
Vercoe a anunţat prin intermediul unui e-mail că o mare parte din succesul din acest sezon s-a datorat cantităţii de fructe din copacii rimu. De asemenea, succesul legat de inseminarea artificială din acest sezon a fost esenţial. Opt pui supravieţuitori s-au născut în urma inseminării artificiale, comparativ cu doar cinci în perioada 2009-2019.
„Utilizarea inseminării artificiale a însemnat că unii masculi, care nu au născut încă pui în mod natural, sunt încă reprezentaţi în viitorul fond genetic. Inseminarea artificială poate contribui, de asemenea, la creşterea fertilităţii ouălor depuse", a precizat Vercoe.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un actor celebru, acuzat de furt calificat în SUA. Ar fi spart o casă pentru a lua câteva sticle de alcool
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe