- Home
- Life-Inedit
- (07.11.2023, 20:00)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Portretul lui William Shakespeare trimis la marginea spaţiului cosmic pentru a marca 400 de ani de ”First Folio”
- Cu ocazia aniversării a 400 de ani de la publicarea primului volum al operelor lui Shakespeare, un potret al dramaturgului alături de o copie a unui discurs din ”Visul unei nopţi de vară” au fost trimise la marginea spaţiului cosmic în cadrul unei serii scurte de filme.
- Seria de filme a avut ca scop evidenţierea relevanţei durabile a scrisului lui Shakespeare, aducând un omagiu contribuţiilor sale la literatură şi cultură, şi asigurând că cuvintele şi imaginea sa ating noi culmi, chiar şi la marginea spaţiului cosmic.
Urmărește
155 afișări
Cu ocazia aniversării a 400 de ani de la publicarea primului volum al lucrărilor lui William Shakespeare, un potret al dramaturgului englez alături de o copie a unui discurs din ”Visul unei nopţi de vară” au fost trimise la marginea spaţiului cosmic ca parte a unei serii de filme scurte. ”First Folio”, o compilaţie a operelor sale, publicată la şapte ani de la moartea lui Shakespeare, pe 8 noiembrie 1623, este considerată una dintre cele mai semnificative opere din literatura engleză, păstrând 36 din cele 37 de piese scrise de celebrul autor şi aranjate pentru prima dată ca tragedii, comedii şi istorii. Pentru a marca acest moment, regizorul Jack Jewers a creat şase scurtmetraje abordând teme contemporane folosind discursuri şi poezii din operele lui Shakespeare, scrie Reuters.
Unul dintre aceste filme, intitulat ”Iubitori şi nebuni”, a prezentat un balon meteorologic care transporta un portret a lui Shakespeare care includea şi textul discursului ”Iubitori şi nebuni” din ”Visul unei nopţi de vară” în atmosfera superioară a Pământului. Seria de filme a avut ca scop evidenţierea relevanţei durabile a scrisului lui Shakespeare, cu discursuri precum ”The Stranger’s Case” care rezonau cu publicul modern.
”Colegii actori (ai lui Shakespeare), proprietarii de companii de teatru, au decis să reunească acel material şi să producă genul de mărturie pentru fostul lor coleg, pentru cel mai mare dramaturg cu care cu siguranţă lucraseră vreodată”, a declarat Will Tosh, şeful de cercetare la Shakespeare’s Globe Theatre din Londra. ”Şi după cum sa dovedit, cel mai mare dramaturg în limba engleză”, a mai adăugat acesta.
Acest proiect unic aduce omagiu naturii atemporale a contribuţiilor dramaturgului englez la literatură şi cultură, asigurând că cuvintele şi imaginea sa ating noi culmi, chiar şi la marginea spaţiului cosmic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe