Porumbelul-fazan cu gât negru a fost observat pentru prima dată în 140 de ani

  • La aproximativ 140 de ani după ce porumbelul-fazan cu gât negru a fost văzut ultima dată de oamenii de ştiinţă, cercetătorii au "redescoperit" această pasăre rară.
  • După o lună de căutări, în septembrie, o echipă a surprins imagini ale speciei în adâncul pădurii de pe o insulă mică din largul Papua Noua Guinee.
  • A fost un efort uriaş care a implicat nenumărate interviuri cu localnicii, 20 de capcane pentru camere de luat vederi şi o întâlnire cu piraţii.
  • Cercetătorii speră că descoperirea va ajuta la salvarea speciei de la dispariţie.
Urmărește
24523 afișări
Imaginea articolului Porumbelul-fazan cu gât negru a fost observat pentru prima dată în 140 de ani

Sursa foto: Twitter

Membrii echipei au mai încercat să găsească porumbelul mare, care trăieşte la sol, şi înainte. Trei au căutat pe insula Fergusson, singurul său habitat, în 2019, dar nu au găsit nicio urmă a păsării.
 
Expediţia din 2022 părea să decurgă în mod similar, până când echipa a ajuns în satele de pe versantul vestic al Muntelui Kilkerran, cel mai înalt vârf al insulei, potrivit BBC.
 
[Acolo] am început să ne întâlnim cu vânători care văzuseră şi auziseră porumbelul-fazan", a declarat biologul de conservare şi co-liderul expediţiei, Jason Gregg.
 
Un localnic în special a oferit o pistă promiţătoare. Acesta a raportat că a văzut porumbelul-fazan de mai multe ori într-o zonă cu creste şi văi abrupte şi a descris că a auzit chemările distinctive ale păsării.
 
Cercetătorii au montat camere de luat vederi în zonă şi, în cele din urmă, au capturat pasărea cu doar câteva zile înainte ca echipa să părăsească insula.
 
În timp ce parcurgeam fotografiile, am fost uimit de această fotografie cu această pasăre care trecea chiar pe lângă camera noastră", a declarat Jordan Boersma, cercetător la Universitatea Cornell.
 
Imaginile surprinse de ei reprezintă prima dată când această pasăre demult dispărută a fost documentată de oamenii de ştiinţă din 1882.
 
„[A fost] ca şi cum am fi găsit un unicorn", a declarat John Mittermeier, co-liderul expediţiei.
 
Este genul de moment la care visezi toată viaţa ta de conservaţionist şi observator de păsări".
 
Se ştiu foarte puţine lucruri despre această specie, dar oamenii de ştiinţă cred că populaţia de pe insula Fergusson este foarte mică şi în scădere.
 
Dar echipa speră că informaţiile pe care le-a adunat pot fi folosite pentru a ajuta la protejarea păsărilor care au rămas.
 
Pe drumul de întoarcere de la Fergusson la Normanby, barca cercetătorilor a trebuit, de asemenea, să fugă de piraţi, care sunt obişnuiţi în zonă, a declarat un purtător de cuvânt al proiectului Rewild.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici