"Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, are premiera în cinematografe pe 27 noiembrie

Lungmetrajul "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, va fi lansat în cinematografele din România pe 27 noiembrie.

Urmărește
831 afișări
Imaginea articolului "Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, are premiera în cinematografe pe 27 noiembrie

"Poveste de dragoste", de Cristina Iacob, are premiera în cinematografe pe 27 noiembrie

Spectatorii din România vor avea ocazia de a-l vedea pe Dragoş Bucur într-un rol diferit de tot ceea ce a jucat până acum. El este Sebastian, un tânăr talentat, cu pasiune pentru muzică şi vioară, un bărbat puternic, capabil să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a îşi salva povestea de iubire.

"Este acel tip de personaj pe care îl joci o dată-n viaţă", spune Dragoş Bucur despre rolul său, care a reprezentat o provocare. "De obicei, mi se oferă roluri în care sunt destul de dur, am un tip de exprimare mai simplă şi în niciun caz nu mi s-a cerut să fiu pe latura sensibilă sau artistică", a mai declarat actorul.

Trailerul filmului, lansat luni de distribuitorul şi coproducătorul filmului, Zazu Film, îl prezintă pe Dragoş Bucur într-o ipostază surprinzătoare pentru cei ce s-au obişnuit să-l vadă în rolurile de "bad guy". Pentru acest rol, Dragoş a luat lecţii de vioară şi s-a lăsat pe mâna stiliştilor pentru a apărea în faţa spectatorilor cu o nouă înfăţişare.

"Am avut părul lung şi aproape la fel de lung ca personajul din «Poveste de dragoste» în anul întâi de facultate. Au trecut mulţi ani de atunci, dar ceva-ceva parcă mi-am amintit", spune acesta, care-şi aminteşte şi de alte tentative de a învăţa să cânte la vioară.

"Când aveam 10 ani, una dintre vecinele mele care ştia şi avea o vioară s-a gândit să îmi facă un bine şi să mă înveţe să cânt. Cred că a durat vreo 30 de minute perioada în care am încercat să învăţ să cânt, după care toată lumea şi-a dat seama că nu am nici o şansă. Pentru acest film am avut aproape o lună la dispoziţie, am lucrat cu un profesor care m-a ajutat foarte mult şi am descoperit că îmi place mult vioara. Am descoperit că îmi place mult mai mult decât orice instrument de muzică clasică. Vioara are un tip de sonoritate pe care nu îl descoperisem", a mai spus Dragoş Bucur.

"Poveste de dragoste" a rulat în premieră internaţională la Festivalul Filmului de Dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţie. De asemenea, lungmetrajul a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Montreal şi la cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Portobello.

Lungmetrajul "Poveste de dragoste" vorbeşte despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu este atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.

Scenariul este semnat de Cristina Iacob, regizoarea lungmetrajului "#Selfie", cel mai de succes film românesc al anului 2014, şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production, sunetul este realizat de Dragoş Stanomir, iar mixajul, de Cristinel Şirli (Creative Sound).

"Poveste de dragoste" este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici