- Home
- Life-Inedit
- (04.12.2019, 22:58)
- Ioana Scholler
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Povestea celor şapte copii care „s-au întors din morţi”: Medicii, uimiţi de cel mai mare caz de acest fel. VIDEO
În 2011, o excursie cu şcoala, în Danemarca, a mers cât se poate de prost. Mai mulţi copii au căzut în apa îngheţată şi au murit. Inimile lor au încetat să mai bată timp de câteva ore. Totuşi, în cel mai mare caz de acest fel, toţi cei şapte copii au revenit la viaţă, scrie BBC.
Urmărește
7920 afișări
Katrine a pornit într-o excursie alături de alţi 12 colegi de clasă.
„Era vreme rea, iar vântul sufla cu putere. Barca pur şi simplu s-a răsturnat în mijlocul mării”, spune unul dintre colegii lui Katrine. „Am ajuns sub barcă, iar când am revenit la suprafaţa a început coşmarul”, declară Katrine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
„Toată lumea ţipa şi totul părea ireal”, adăugă tânăra, potrivit BBC.
Temperatura apei era doar de 2 grade Celsius, iar elevii se aflau la sute de metri depărtare de ţărm.
„Nu puteam să înot, iar unul dintre colegii mei a venit spre mine. Dar în câteva minute, am ajuns în moarte clinică”, spune Casper, unul dintre supravieţuitori.
Inima lui Casper, unul dintre cei şapte copii care erau morţi, se oprise din punct de vedere teoretic. Totuşi Katrine a înotat şi a ajuns la ţărm, în ciuda faptului că intrase în şoc hipotermic.
„În acele momente m-am gândit că o să mor”, a povestit Katrine.
Până când medicii au ajuns la faţa locului, copiii erau deja morţi de două ore. „Erau reci ca gheaţa”, a declarat Michael Jaeger Wansche, unul dintre medicii care au intervenit. „Atunci când o persoană este atât de rece cum erau ei, ştim bine că putem încerca metode de resuscitare”, a continuat Wansche. „Sunt morţi, dar nu cu adevărat”, a mai spus medicul.
Hipotermia extremă care a oprit inima copiilor le-a încetinit şi metabolismul, acest lucru însemnând că organele ar fi putut funcţiona din nou dacă temperatura corpului era readusă la normal.
Inimile copiilor au început să bată din nou după şase ore de la accident. Totuşi, două milioane de celule nervoase mor în fiecare minut dacă nu primesc oxigen.
După mai multe zile, Casper şi ceilalţi copii s-au trezit.
„Tomografiile nu au arătat anomalii, acest lucru fiind cu adevărat incredibil”, a spus Wansche. „Cazul este semnificativ pentru că nu au mai fost niciodată atât de multe victime cu hipotermie care au fost resuscitate cu succes”, a continuat medicul.
Accidentul a schimbat viaţa tuturor celor implicaţi.
„Sunt foarte fericită că trăiesc. Este greu să explic pentru că am fost atât de aproape să pierd totul”, a mai spus Katrine.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe