Povestea în cifre a unui vizionar. GENIALUL Elon Musk, arhitectul SpaceX, compania ce a transportat doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională

  • Povestea lui ca antreprenor începe în 1995, când a fondat Zip2
  • În mai 2002, Musk pune bazele SpaceX
  • În 2020, averea sa este estimată la 41 de miliarde de dolari
Urmărește
3967 afișări
Imaginea articolului Povestea în cifre a unui vizionar. GENIALUL Elon Musk, arhitectul SpaceX, compania ce a transportat doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională

Povestea în cifre a unui vizionar. GENIALUL Elon Musk, arhitectul SpaceX, compania ce a transportat doi astronauţi către Staţia Spaţială Internaţională

Multimiliardarul şef al Tesla n-a fost dintotdeauna magnatul puternic de azi. Povestea lui ca antreprenor începe în 1995, când, după ce a renunţat la doctorat, alături de fratele său, Kimbal, a fondat Zip2, o companie de software pentru site-uri web.

În 1999, Zip2 a fost cumpărată de Compaq, pentru 340 de milioane de dolari.

Următoarea sa mişcare a fost înfiinţarea unei bănci online, X.com, care, în 2000, a fuzionat cu Confinity, companie care lansase PayPal.

În octombrie 2002, PayPal a fost achiziţionat de eBay, pentru 1,5 miliarde de dolari.

În mai 2002, Musk pune bazele SpaceX, o companie care produce componente pentru industria spaţială şi asigură servicii de transport în spaţiu.

În 2004, se alătură Tesla Motors, Inc. (acum Tesla, Inc.) şi devine CEO şi arhitect de produs.

În 2006, ajută la crearea SolarCity, o companie pentru energie solară, acum parte a Tesla.

Pe 12 august 2013, Musk dezvăluie conceptul unui sistem de transport de mare viteză prin tuburi de presiune redusă, cu capsule pe pernă de aer, numit Hyperloop.

În 2015, Musk devine co-fondator la OpenAI, o companie de cercetare non-profit, care promovează inteligenţa artificială.

În iulie 2016, este co-fondator la Neuralink, o companie de neuro-tehnologie care încearcă să dezvolte o interfaţă creier-calculator.

În decembrie 2016, Musk înfiinţează The Boring Company, o companie care construieşte tuneluri şi infrastructură optimizată pentru vehiculele electrice.

Pe 20 iulie 2017, anunţă că a primit un acord verbal din partea guvernului pentru construirea sistemului hyperloop între New York şi Washington, cu opriri în Philadelphia şi Baltimore.

În 2020, averea sa este estimată la 41 de miliarde de dolari.

Pe 31 mai 2020, alături de NASA, lansează prima misiune SpaceX cu echipaj uman, care ajunge la Staţia Spaţială Internaţională.

„E un vis devenit realitate, pentru mine şi pentru toţi cei de la SpaceX. Nu credeam că se va întâmpla asta în realitate. Când am pornit SpaceX, în 2002, nu m-am gândit că va veni această zi. Credeam că sunt 90% şanse să ajungem pe o orbită joasă cu o rachetă de mici dimensiuni. Aşa că dacă, în 2002, cineva mi-ar fi spus că o să fiu aici, cu administratorii NASA, că o să-i cunosc pe astronauţi, că o să-mi văd racheta la platforma de lansare 39A, i-aş fi spus: ’nu ştiu ce-ai fumat... aşa ceva nu se poate’.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici