Povestea neştiută a tortului miresei. Ce simbolizează acesta şi cum a apărut

În zilele noastre, torturile sunt oferite la cât mai multe ocazii, însă tortul miresei este cel care se remarcă ca fiind cel mai aşteptat. Iată care este adevărata poveste a tortului de nuntă, potrivit One.

Urmărește
598 afișări
Imaginea articolului Povestea neştiută a tortului miresei. Ce simbolizează acesta şi cum a apărut

Povestea neştiută a tortului miresei. Ce simbolizează acesta şi cum a apărut

Tortul miresei datează din vremuri vechi, încă din timpurile romane. Desigur, romanii nu aveau torturi elaborate, cu decoraţiuni şi creme fine şi sofisticate. În timpul Evului Mediu, torturile miresei erau pur şi simplu biscuiţi sau prăjiturele mai tari. Pe vremea aceea, invitaţii aduceau fiecare câte un mic tort (de mărimea unei brioşe) la nuntă, care erau puse unul peste altul, iar mirii trebuiau să se sărute deasupra tuturor torturilor, pentru a le aduce noroc în căsnicie.

Tot în Evul Mediu torturile albe simbolizau nu doar inocenţa miresei, ci şi statutul familiei sale de provenienţă. Cu cât glazura tortului era mai albă, mai curată, cu atât familia miresei era de rang mai înalt.La început, doar famiile bogate îşi permiteau să facă astfel de dulciuri, dar săracii au adoptat şi ei obiceiul, preparând prăjitura din ingrediente mai ieftine.

Citeşte continuarea pe One.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici