Predicţii privind câştigătorii, pe baza calculelor matematice. Cine are cele mai mari şanse să câştige Oscarul în 2020

Publicaţia The Hollywood Reporter a realizat o listă a posibililor câştigători ai principalelor premii Oscar de anul acesta, pe baza unor calcule matematice.

Urmărește
1170 afișări
Imaginea articolului Predicţii privind câştigătorii, pe baza calculelor matematice. Cine are cele mai mari şanse să câştige Oscarul în 2020

Predicţii privind câştigătorii, pe baza calculelor matematice. Cine are cele mai mari şanse să câştige Oscarul în 2020

Se iau în considerare următoarele fapte:

1. De la crearea trofeului pentru cel mai bun montaj, în 1934, toate producţiile desemnate cel mai bun film au fost nominalizate şi la categoriile "cel mai bun monteur" sau "cel mai bun actor/ cea mai bună actriţă".

2. De la crearea Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Association), în 1948, toate producţiile desemnate cel mai bun film au fost câştigătoare ale premiului DGA sau nominalizate pentru cel mai bun montaj.

3. Niciun lungmetraj străin nu a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.

4. Niciun lungmetraj produs de o platformă de streaming nu a primit vreodată premiul Oscar pentru cel mai bun film.

5. Niciun lungmetraj inspirat din benzi desenate nu a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Totuşi, dacă drama de război "1917", de Sam Mendes, câştigă, primul fapt nu mai este valabil. Acelaşi lucru se aplică pentru "Once Upon a Time in Hollywood", de Quentin Tarantino, cu al doilea fapt, "Parasite", de Bong Joon-ho, cu al treilea, "The Irishman", de Martin Scorsese, cu al patrulea, şi "Joker", de Todd Phillips, cu al cincilea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie eliminate toate filmele de pe listă, fiind vorba doar despre statistici.

Cel mai bun film

Statisticile, spun cei de la The Hollywood Reporter, merg spre "1917", având în vedere faptul că a fost premiat cu Globul de Aur şi trofeele Sindicatului producătorilor, Sindicatului regizorilor şi BAFTA. Totuşi, nu pot fi excluse "Parasite", premiat de Sindicatul actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie, şi "Once Upon a Time in Hollywood", premiat cu Globul de Aur şi trofeul Critics' Choice.

Cel mai bun regizor

Au trecut 17 ani de când un câştigător al premiului Sindicatului regizorilor americani nu a primit şi un Oscar pentru acelaşi film. Era anul în care Rob Marshall ("Chicago") câştiga premiul DGA, dar Roman Polanski ("The Pianist") era recompensat cu Oscar. Anul acesta, Sam Mendes este considerat marele favorit, după ce a primit premiul DGA.

Cel mai bun actor

Joaquin Phoenix a dominat acest sezon, cu interpretarea magistrală a rolului din "Joker". Phoenix a mai fost nominalizat la Oscar de trei ori ("Gladiator", "Walk the Line" şi "The Master"). Deşi niciun actor nu a câştigat vreodată Oscarul pentru un rol principal într-un film inspirat din benzi desenate, Joaquin Phoenix ar putea crea un precedent.

Cea mai bună actriţă

În mod similar lui Phoenix, Renée Zellweger ("Judy") este considerată marea favorită. Victoria pare şi mai aproape, având în vedere că cei care au primit anul acesta Globurile de Aur pentru roluri principale în comedie/ musical, Taron Egerton ("Rocketman") şi Awkwafina ("The Farewell"), nici nu au fost nominalizaţi la Oscar. Phoenix şi Zellweger au primit Globurile de Aur pentru roluri principale în drame.

Cel mai bun rol secundar masculin

Brad Pitt este considerat marele favorit, pentru rolul din "Once Upon a Time in Hollywood". Starul nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, ci doar ca producător al filmului "12 Years a Slave" (2013).

Cel mai bun rol secundar feminin

Laura Dern pare a fi marea favorită, după ce a primit premiile Globul de Aur, Critics' Choice, al Sindicatului actorilor americani şi BAFTA, pentru rolul din "Marriage Story".

Cel mai bun scenariu original

Deşi iniţial marele favorit părea Quentin Tarantino ("Once Upon a Time in Hollywood"), Sindicatul scenariştilor americani a premiat lungmetrajul "Parasite". Totuşi, Tarantino nu a fost eligibil pentru trofeu, nefiind membru al sindicatului. "Parasite", de Bong Joon Ho, a primit ulterior şi premiul BAFTA pentru cel mai bun scenariu.

Cel mai bun scenariu adaptat

Marele favorit pare a fi "Jojo Rabbit", Taika Waiti, după ce a primit premiile Sindicatului scenariştilor americani şi BAFTA.

Cel mai bun lungmetraj animat

Cele mai multe premii le-a primit în acest sezon "Toy Story 4", dar niciodată o franciză nu a câştigat Oscarul de două ori, iar aceasta a primit deja un astfel de premiu şi pentru partea a treia, în 2010. Pe de altă parte, "Missing Link" a primit în acest sezon premiile Globul de Aur şi BAFTA.

Cel mai bun documentar

Liderul, potrivit calculelor matematice, este "American Factory", un documentar produs de Barack şi Michelle Obama. Pe de altă parte, "Honeyland" este primul film din istoria Oscar nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun documentar, cât şi la cel pentru cel mai bun lungmetraj internaţional.

Cel mai bun film internaţional

"Parasite" a primit cele mai multe premii şi este considerat favorit inclusiv la Oscarul pentru cel mai bun film. Alte cinci filme au fost nominalizate la ambele categorii ale premiilor Oscar şi au câştigat în cele din urmă doar Oscarul pentru lungmetraj străin (aşa cum era cunoscută anterior distincţia): "Z" (1969), "Life Is Beautiful" (1998), "Crouching Tiger, Hidden Dragon" (2000), "Amour" (2012), "Roma" (2018).

Gala premiilor Oscar 2020 va avea loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Cele mai multe nominalizări le-a primit pelicula "Jocker", 11. "Once Upon a Time in Hollywood", "1917", "The Irishman" au primit câte 10 nominalizări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici