- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (06.09.2019, 11:57)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră în inteligenţa artificială: Un program de imitare a vocii, folosit pentru un jaf masiv/ Tehnologia, accesibilă oricui
Un program de imitare a vocii a fost folosit într-un furt masiv, de sute de mii de dolari, iar insolitul caz de jaf cu ajutorul inteligenţei artificiale ar fi unul dintre primele făcute publice, potrivit The Washington Post.
Urmărește
1619 afișări
Premieră în inteligenţa artificială: Un program de imitare a vocii, folosit pentru un jaf masiv
Directorul unei companii energetice din Marea Britanie, care a crezut că vorbeşte la telefon cu şeful lui, a trimis peste 240.000 de dolari într-un cont secret din Ungaria, în luna martie, potrivit firmei de asigurări franceze Euler Hermes, citată de publicaţia americană.
Firma de asigurări nu a făcut public numele companiei energetice.
Directorul companiei a declarat pentru The Post că solicitarea de a trimite bani în acel cont a fost "mai degrabă ciudată", dar vocea a fost reprodusă atât de bine, părând autentică, încât nu a avut altă opţiune decât să dea curs cerinţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Programele de sintetizare a vocii pot copia ritmul şi intonaţia din vocea unei persoane şi pot fi utilizate pentru a crea discursuri foarte convingătoare.
Acestea pot avea şi aspecte pozitive, de exemplu, să contribuie la "umanizarea" sistemelor de telefonie automate şi să ajute oamenii cu deficienţe de vorbire să se exprime.
Însă ele reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare pentru orice este bazat pe comunicarea tradiţională, de la tranzacţii la discuţii între iniţiatori de legi.
Împreună cu înregistrările video create cu ajutorul inteligenţei artificiale, ele sunt parte a unui fenomen alarmant, potrivit specialiştilor, cunoscut ca "deepfake", ce are un mare potenţial de a eroda încrederea în instituţiile publice.
Astfel de programe pot fi folosite în infracţiuni, aşa cum este cazul descris de The Washington Post.
"Infractorii vor folosi orice tip de unelte care să le permită să îşi atingă obiectivele cât mai ieftin posibil", a declarat Andrew Grotto, de la Centrul pentru Politici Cibernetice de la Universitatea Stanford şi fost director de securitate cibernetică la Casa Albă în timpul administraţiei lui Barack Obama.
"Această tehnologie ar fi sunat exotic în urmă cu zece ani, însă acum este accesibilă oricărui infractor care dispune de multă creativitate", a mai spus acesta.
Mai mulţi dezvoltatori încearcă în prezent să creeze sisteme care să detecteze astfel de produse audio şi video, dar tehnologia evoluează rapid.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Anunţ de despărţire: Nicki Minaj RENUNŢĂ la cariera muzicală. Motivul invocat de artistă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36