Premieră la Cannes: Festivalul va fi deschis de un film de animaţie (Video)

Lungmetrajul de animaţie 3D "Up", cea mai recentă producţie a studiourilor Pixar, va fi prezentat în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes (13 - 24 mai), marcând cu această ocazie o premieră în istoria evenimentului.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Premieră la Cannes: Festivalul va fi deschis de un film de animaţie (Video)

Festivalul de Film de la Cannes va fi deschis în premieră de un film de animaţie

Organizatorii celei de-a 62-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes au anunţat că evenimentul va fi deschis de lungmetrajul de animaţie "Up", o producţie a studiourilor Pixar, regizată de Pete Docter şi Bob Peterson, informează allocine.fr.

Aceasta este pentru prima oară când un film produs de celebrele studiouri Pixar, cunoscute pentru producţii precum "În căutarea lui Nemo" şi "Ratatouille", este selectat la Festivalul de Film de la Cannes. De asemenea, este o premieră în istoria festivalului faptul că un film de animaţie a fost selecţionat pentru a deschide prestigiosul eveniment.

Filmele de animaţie au fost prezente la Cannes, de-a lungul anilor, în diverse secţiuni sau în afara competiţiei oficiale, dar niciodată în deschiderea festivalului. Unele dintre ele, precum "Shrek" şi "Persepolis", au făcut senzaţie.

La fel ca la ediţia de anul trecut, actorul de comedie Edouard Baer va anima ceremonia de deschidere a evenimentului.

Festivalul de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 13 - 24 mai. Juriul festivalului va fi prezidat de actriţa franceză Isabelle Huppert.

Up

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici