- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (24.09.2024, 16:28)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră mondială: rubin de mărime naturală crescut în laborator
Un profesor universitar a reuşit să cultive cu succes un rubin de mărime naturală dintr-un fragment minuscul, într-un proces considerat a fi o premieră mondială, relatează BBC.
Urmărește
240 afișări
Premieră mondială: rubin de mărime naturală crescut în laborator
Sofie Boons, care predă cursuri de design de bijuterii la University of the West of England (UWE) din Bristol, a dezvoltat o tehnică chimică pentru a demara procesul de creştere. Aceasta permite unui mic fragment de rubin real să se înmulţească în timp ce se află în montura sa de platină pentru bijuterii.
Universitatea consideră că această metodă, care evită mineritul, nu a mai fost realizată cu succes până acum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Rebecca Enderby, un designer de bijuterii contemporane din Bristol care a scris articole despre diamantele cultivate în laborator, a declarat că există o percepţie în schimbare asupra valorii acestora.
Ea a spus: „Aceste pietre preţioase crescute în laborator nu sunt artificiale. Ele imită ceea ce se formează timp de mii de ani în pământ, astfel încât sunt o alternativă mai accesibilă la pietrele extrase”.
Enderby a adăugat că pietrele preţioase cultivate în laborator sunt, de asemenea, mai „ecologice”.
„Cu toate acestea, ele consumă multă energie pentru a fi create, astfel încât ar trebui să fie produse folosind furnizori de energie verde”, a adăugat ea.
Pentru a creşte piatra preţioasă, Sofie Boons a pornit de la o „sămânţă” de rubin obţinută din deşeuri de pietre preţioase tăiate. Ea a plasat fragmentul într-o montură de platină, precum un inel, şi apoi a folosit un agent chimic numit „flux”, care stimulează creşterea odată ce este plasat în interiorul unui cuptor.
„Experimentez creşterea lor în interiorul cuptorului pentru o perioadă cuprinsă între cinci şi 50 de ore”, a declarat Boons. „Timpul mai lung înseamnă că obţin cristale care sunt un pic mai curate şi mai mari. Încerc să scurtez durata procesului pentru a-l face mai durabil”.
Metoda sfidează noţiunea de sinteză a pietrelor preţioase artificiale, a adăugat ea.
„Creşterea uşor imprevizibilă prezintă faţete naturale, iar acest lucru mi se pare fascinant ca producător de bijuterii”, a spus ea.
Proiectul, care face parte din doctoratul lui Sofie Boons, a atras acum o a doua etapă de finanţare din partea UWE.
De asemenea, Universitatea din Bristol s-a alăturat proiectului, astfel încât cercetarea să poată fi extinsă pentru a include şi alte pietre preţioase.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe