Premieră. O clonă a devenit mamă. Doi pui de dihor s-au născut dintr-o specie considerată dispărută

  • O specie de dihor care era considerată dispărută în 1979, Mustela nigripes, a reuşit să se reproducă prin intermediul clonării, într-un experiment ştiinţific.
  • Antonia, un dihor cu picioare negre clonat, a dat naştere la doi pui sănătoşi - un mascul şi o femelă.
Urmărește
242 afișări
Imaginea articolului Premieră. O clonă a devenit mamă. Doi pui de dihor s-au născut dintr-o specie considerată dispărută

Premieră. O clonă a devenit mamă. Doi pui de dihor s-au născut dintr-o specie considerată dispărută

Mama puilor a fost clonată folosind ţesutul unui dihor numit Willa, care a murit la grădina zoologică din San Diego în 1988. Materialul genetic al Willei este deosebit de valoros, conţinând de trei ori mai multe variaţii genetice decât au dihorii care trăiesc astăzi în sălbăticie.

Reuşita vine după un lung proces de salvare a speciei. În 1981, s-au găsit ultimii 18 dihori sălbatici în Wyoming. Astăzi există aproximativ 350 de exemplare în sălbăticie. Specia încă se confruntă cu probleme majore: boli, diversitate genetică scăzută şi pierderea habitatului.

Totuşi, experţii sunt împărţiţi în privinţa eficienţei clonării ca metodă de salvare a speciilor pe cale de dispariţie.

David Jachowski, ecologist specializat în viaţa sălbatică, avertizează că fără conservarea habitatului natural, clonarea singură nu poate salva speciile ameninţate.

„Numai când restaurăm şi asigurăm un habitat adecvat şi reducem conflictele între oameni şi animalele sălbatice, aceste specii vor putea fi recuperate în sălbăticie", explică Jachowski, conform Nature.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici