Premiera ultimei părţi a seriei „Star Wars", la 42 de ani de la lansarea francizei

A noua şi ultima parte a seriei originale „Războiul stelelor/ Star Wars", „Războiul Stelelor: Skywalker - Ascensiunea/ Star Wars: The Rise of Skywalker", a avut premiera oficială la Hollywood, la 42 de ani de la lansarea francizei create de George Lucas, potrivit Reuters.

Urmărește
1140 afișări
Imaginea articolului Premiera ultimei părţi a seriei „Star Wars", la 42 de ani de la lansarea francizei

Sursa: Profimediaimages

Droizi coloraţi, soldaţi din infanteria stelară şi staruri de la Hollywood, printre care şi Daisy Ridley şi Mark Hamill, din franciza "Star Wars", au participat la premiera oficială a peliculei, care a avut loc luni seară.

Starurile au păşit, ghidate de angajaţi Disney cu săbii laser, pe covorul albastru care îi ghida spre un cort uriaş instalat în centrul Hollywood-ului, care semăna cu un hangar pentru nave spaţiale.

Harrison Ford, al cărui personaj Han Solo a murit în filmul "Star Wars: Trezirea Forţei/ The Force Awakens", lansat în 2015, a participat la premieră, la fel şi Adam Driver, care a revenit în ultima parte a francizei în rolul lui Kylo Ren.

Li s-au alăturat personalităţi precum regizorii Steven Spielberg şi Spike Lee şi actriţa Frances McDormand.

„Este terifiant", a declarat regizorul filmului, J.J. Abrams, adăugând că este bucuros să prezinte pelicula într-un moment în care "rar găseşti ceva care să aducă oamenii împreună". „Nimic nu aduce oamenii împreună mai mult ca «Războiul stelelor»", a mai spus acesta.

Jurnaliştii au avut reacţii amestecate după premieră, filmul fiind descris drept "cel mai întortocheat" din serie de Mike Ryan, de la Uproxx. Criticul Variety Adam B. Vary a scris: "Este atât de mult film în acest film. Dar cele mai bune momente sunt cele mai liniştite şi mai umane". „Punctele culminante sunt spectaculoase şi sunt o mulţime de recompense, unele meritate, altele, nu. Dar unele alegeri par autocorecturi inutile faţă de «The Last Jedi» şi unele chiar nu au sens", a scris Laura Prudom, de la platforma de jocuri IGN.

Rob Keyes, de la Screen Rant, vorbeşte despre „un final uriaş şi imens satisfăcător al unei poveşti", care oferă explicaţii pentru unele întrebări din „The Force Awakens" şi „Star Wars: Ultimii Jedi / The Last Jedi" (2017).

„Rise of Skywalker", care va intra în cinematografe, inclusiv în cele din România, joi, încheie o serie de trei trilogii care ocupă a doua poziţie în topul francizelor cu cele mai mari încasări, cu peste 9,2 miliarde de dolari.

Filmul pune punct poveştii familiei Skywalker, dar compania Disney plănuieşte alte producţii dedicate unor personaje „Star Wars", începând din decembrie 2022. Compania difuzează un serial „Star Wars" pe platforma sa de streaming, Disney+, şi va dezvolta cel puţin alte două serii.

Creată din imaginaţia lui George Lucas, franciza „Războiul stelelor" a marcat, în 1977, naşterea unui nou gen în cinema-ul comercial, popular, destinat publicului larg, în care se va remarca şi Steven Spielberg. Cei doi cineaşti, care au făcut parte din acelaşi grup de tineri regizori cu referinţe mai degrabă televizuale decât cinematografice, urmau să colaboreze, de altfel, apoi, la o altă saga de succes mondial, formată din cele patru filme „Indiana Jones".

După succesul filmului „Războiul stelelor", care a contribuit la lansarea carierei actorului Harrison Ford, George Lucas a decis să încredinţeze regia următoarelor filme din serie altor cineaşti. Astfel, „Imperiul Contraatacă" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner şi „Întoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfârşitul anilor '90, cineastul producător a adăugat francizei sale alte trei filme noi, ale căror acţiuni se desfăşoară din punct de vedere cronologic înainte de primul lungmetraj din 1977. Acea nouă trilogie - „Star Wars Episodul I - Ameninţarea fantomei" (1999), „Războiul stelelor: Atacul clonelor" (2002) şi „Star Wars: Episodul III - Răzbunarea Sith" (2005) - a fost în întregime regizată de George Lucas şi i-a avut în distribuţie pe Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman şi Hayden Christensen.

George Lucas a vândut compania Lucasfilm în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, studiourilor Disney, care au continuat seria „Războiul Stelelor/ Star Wars" cu cele trei noi filme lansate din 2015.

Franciza „Războiul stelelor" a devenit un veritabil fenomen cultural, iar personaje precum Luke Skywalker, Prinţesa Leia şi Darth Vader şi fraze precum „May the force be with you" („Forţa fie cu tine") au intrat în cultura populară mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici